Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Prljavo Kazalište - Prljavo Kazalište (1979.)

Prvijenac Prljavog Kazališta sam slušao ranih osamdesetih u mojoj osnovnoj školi na produženom boravku. Bilo je to ranih osamdesetih kad je tako funkconirao školski sustav u Hrvatskoj, budući su djeca čiji su roditelji radili pisali domaće zadaće u školi, i bavili se raznim slobodnim aktivnostima od nogometa do dramske sekcije.

Mislim da je taj LP donio u školu Mario iz svoje kolekcije ploča. On je bio naš školski DJ i često nam puštao najnovije hitove sa LP- ja, što školskih, njegovih ili naših koje bi smo mu donosili od kuće.

Sa ovog jedinog pravog Punk LP - ja Prljavog Kazališta volio sam pjesme : " Mladić u najboljim godinama", "U mojoj općini problema nema" "Subotom Uveče " i "Sretno dijete" Pjevač grupe Davorin Bogović - Rinči glasom je nosio cijeli album. Njega i danas smatram jedinim pravim pjevačem grupe iz Dubrave. Na ovom albumu je važan doprinos dao i njihov vođa gitarista i tekstopisac Jasenko Houra - Jajo, koji je ovim LP- jem započeo afirmaciju kao autor svih pjesama.

Na kraju možemo reći da je ovaj album prvi hrvatski punk album koji je nastao na tradiciji engleskog Punka primjerice "The Clash - a", ali je ipak uspio tekstualno, pa i glazbeno sačuvati i hrvatsku zagrebačku gradsku crtu. Zbog svega toga album je jedan od najutjecajnih hrvatskih Punk albuma uopće.

Photobucket

Popis Pjesama:

01 - Mladic u najboljim godinama
02 - Bit ce bolje
03 - U mojoj opcini problema nema
04 - Neki djecaci (Some Boys)
05 - Veze i poznanstva
06 - Noc
07 - Covjek za sutra
08 - Subotom uvece
09 - Sto je to u ljudskom bicu sto ga vodi prema picu
10 - Sretno dijete
11 - Kod posljednje tramvajske stanice

MULTIUPLOAD



Post je objavljen 10.05.2011. u 10:12 sati.