Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZBRINJAVANJE I EVAKUACIJA U 3 MINUTE !

NEDELJANEC
Piše: Margareta Detoni

U sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara na lokaciji Područne škole u Nedeljancu održana je javna vatrogasna vježba te vježba evakuacije i spašavanja.

Image and video hosting by TinyPic

U vježbi su sudjelovala Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Općine Vidovec (DVD Vidovec, DVD Tužno, DVD Nedeljanec-Prekno) te DVD Gojanec.Na javnoj vježbi prikazane su sve faze zbrinjavanja i spašavanja prilikom požara. Od dojave o požaru, dolaska vatrogasaca na mjesto požara, izviđanje požara, donošenja plana intervencije, prihvata vatrogasnih postrojbi, organizacije evakuacije učenika i nastavnika, zbrinjavanja povrijeđenih, gašenja požara, zaštite okolnih javnih i privatnih objekata te demonstracije gašenja požara.

Kako nam je istaknuo predsjednik DVD-a Nedeljanec-Prekno Stjepan Smernjak u vježbi je sudjelovalo 60-ak djece iz četvrtih razreda. Od dojave o požaru do dolaska vatrogasaca na mjesto požara bilo su potrebne četiri minute, a evakuacija je trajala tri minute. U vježbi je sudjelovalo 26 vatrogasaca.Djeca su sa svojim nastavnicima sa ozbiljnošću sudjelovala u akciji i bez previše straha pomno slušali upute vatrogasaca koji su im hrabro pomagali u evakuaciji.
.... varaždinske vijesti

Post je objavljen 09.05.2011. u 13:46 sati.