Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

31. smotra folklora Moslavine


U kutinskom Sportskom centru održana je 31. smotra folklora Moslavine na kojoj je nastupilo 19 folklornih skupina. Većina KUD-ova bila je s moslavačkog područja, no gosti iz Soljana i Kupine iz Slavonije na najbolji su način predstavili i slavonski folklor.
Smotru je otvorio kutinski gradonačelnik Davor Žmegač pozdravivši nazočne gledatelje i sve sudionike smotre i zahvaljujući svima što njeguju tradiciju na koju smo svi ponosni.
Presjek karakterističnog stvaralaštva Moslavine izveli su svi ansambli s područja Moslavine. Plesali su KUD-ovi od Stružca do Banove Jaruge, čiji je KUD ove godine i otvorio smotru.
Posebno su lijepe bile plesačice KUD-a Češka beseda iz Međurića sa svojim specifičnim nošnjama. Ljubitelji folklora mogli su uživati u raskošnoj folklornoj priči koja se uz pjesmu i ples ogledava i u bogatim nošnjama.
Smotru je organizirao Gradski savez kulturno umjetničkih društava Grada Kutine, a pratio ju je poznati etnolog Joško Ćaleta s Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu.

Kutina

Post je objavljen 08.05.2011. u 07:40 sati.