Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

mjesečna dijeta

"Mjesečna dijeta" je dobro poznati metoda za koji se kaže da vrši detoksifikaciju organizma i potiče tijelo na gubitak težine - čak do 3 kg dnevno!

Principi
Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u razdoblju kada je mlad mjesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mjesec (također u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vrijeme mladog mjeseca.

Kada započeti mjesečevu dijetu
Dakle, onoga trenutka kada počinje mlad Mjesec (Mjesec prelazi u novu fazu) - počinje i vaša dijeta. Kada se to točno događa pogledajte u tablici.

Što je dozvoljeno jesti / piti za vrijeme mjesečeve dijete
Dozvoljeno je samo konzumiranje tekućine i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško piti samo vodu i čaj - možete dodati i svježi sok od voća ili / i povrća - naravno bez šećera i aditiva ... Alkohol i mlijeko su strogo zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tekućine koju treba unijeti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.

Što u slučaju jake gladi
Ukoliko osjećate glad - popijte veliku čašu soka od povrća.

Je li dozvoljena fizička aktivnost za vrijeme od 24 sata trajanja dijete
Da, čak je i poželjna. Lagane vježbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksifikaciji.

Kakve rezultate možete očekivati
Za 24 sata trebala bi izgubiti do 3 kg - naravno ako poštujete gore navedena pravila. Jednodnevni post je također odličan način da se tijelo detoksicira i poboljša imunitet.

Dodatne napomene
Pošto izgubite nekoliko kilograma - nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagoditi životni stil ovoj dijeti. Ako ste "borac" na duge staze - ovo je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko mjeseci oslobodite viška kilograma.


Post je objavljen 07.05.2011. u 14:26 sati.