Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

Eurovision Song Contest (Düsseldorf 2011)

Približava se Eurosong, festival dobro poznat svima.
_U nastavku pročitajte što o favoriziranim pjesmama (prema stanju na kladionicama i dobrosusjedskim odnosima) misli naš gostujući bloger-Sirov Ali Sladak.


1 | Ujedinjeno Kraljevstvo_Blue-'I can'
_Britanski boy band se vraća na scenu nakon šestogodišnje pauze, a osim što dobro kotiraju na kladionicama zbog zarazne pop pjesme, računaju i na dodatne bodove publike zbog nedavno otkrivenog bisexualizma njihovog člana - Duncana Jamesa. (12 bodova)

2 | Estonija_Getter Jaani-'Rockefeller street'
_Mlada pobjednica estonskog "Idola" donosi nešto svježe i novo u svojoj pjesmi koja opisuje sav glamour, slavu, sjaj i bogatstvo Hollywooda. (10 bodova)

3 | Norveška_Stella Mwangi-'Haba haba'
_Tamnoputa Norvežanka podrijetlom iz Kenije, po uzoru na veliki Shakirin hit "Waka waka", predstavit će ovu veselu i poletnu ritmičnu pjesmicu na engleskom i svahiliju. (8 bodova)

4 | Njemačka_Lena-'Taken by a stranger'
_Evo nje opet, prošlogodišnja pobjednica Eurosonga ove godine nam dolazi sa mračnjačkom, originalnom i posebnom pjesmom i produkcijom. Hoće li opet na kraju sreća biti na njezinoj strani? (7 bodova)

5 | Francuska_Amaury Vassili-'Sognu'
_Najmlađi svjetski tenor pjeva malo dosadnjikavu i staromodnu pjesmu na korzikanskom dijalektu. (6 bodova)

6 | Švedska_Eric Saade-'Popular'

On je lijep, zgodan, mlad, zna plesati, ali definitvno ne zna pjevati. Prošle godine se tuširao na sceni, a sada šakom razbija staklo, ne skrivajući svoju želju za pobjedom. (5 bodova)

7 | Mađarska_Kati Wolf-'What about my dreams?'
_Tipična dance pjesma sa dobrom melodijom i odličnim glasom, te jednim dijelom pjesme otpjevanom na mađarskom. Snažna potpora back vokala na kraju dolazi kao pun pogodak. (4 boda)

8 | Azerbejdžan_Ell & Nikki-'Running scared'

_Jedini ovogodišnji duet donosi nam ugođajno zanimljivo glazbeno rješenje za ovu zemlju vatre, koja se svake godine trudi iz petnih žila doći do samog vrha. (3 boda)

9 | BiH_Dino Merlin-'Love in rewind'
_Dino se vraća na Eurosong nakon 12 godina, te najbolje kotira na kladionicama od ex yu zemalja. "LIR" ima u sebi ritam iz sedamsesetih i jedan mali ambijentalno-orijentalni dio u refrenu. (2 boda)

10 | Danska_A Friend in London-'New tomorrow'
_Alternativni rock band šalje pozitivnu poruku svim ljudima svojim pjevnim refrenom. (1 bod)

Srbija_Nina-'Čaroban'
_Kristina Kovač iz nekadašnje grupe "K2" napisala je ovu pjesmu koja nas vraća zvukom i slikom u šezdesete, a biti će otpjevana naravno na srpskom jeziku.

Hrvatska_Daria-'Celebrate'
_Osim što joj je tata nekad radio u glavnom sponzoru Eurosonga "Schwarzkopf-u", mnogi su ostali iznenađeni kad je ova bečka kreštalica pobijedila Jacquesa na Dori. Posljedice će snositi nakon izvedbe ove patetične, slabe, neupečatljive i nedojmljive pjesme, koju je nekim čudom napisao Boris iz "Colonie", a neće joj pomoći ni ruski iluzionist kojeg će dovesti na scenu da joj 3 puta promijeni outfit.

Popopolis calling:


Post je objavljen 06.05.2011. u 12:09 sati.