Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Ljubavno pismo

Jedna princeza dobije jednoga dana od svoga zaručnika za rođendan veliku, tešku pošiljku. Sva znatiželjna i uzbuđena otvori je i u njoj nađe tešku željeznu kuglu. Duboko razočarana i uvrijeđena baci ona tu tešku kuglu na kameni pod. Ali čim je kugla pala na pod otvori se njena željezna čahura i iz nje se počne kotrljati srebrena kugla. Princeza uzme u ruku srebrenu kuglu i počne je okretati sa svih strana. Odjednom se otvori srebrena kugla i iz nje zasja zlatni mala kutija. Princeza je brižno poče okretati i ugleda jedno malo dugme, pritisne ga, a mala se kutija otvori. U njoj se zablista skupocjeni prsten s prekrasnim dijamantom, a kraj njega malo pisamce s riječima:”Iz ljubavi prema tebi!”

Tako je i nama s Biblijom. Ova nam se knjižurina na prvi pogled učini stranom i teškom, čudnovatom. Ali tko je uzme u ruku, otvori, tko je počne okretati sa svih strana i onda čitati, ona mu se sve više otvara. Pred očima nam se otvaraju jedna ljepota za drugom, jedna riječ dublja od druge. I sve tako dok ne dođemo do srži – koja liči dijamantu – gdje nam zablista:”Iz ljubavi oprema tebi!”

Biblija je ljubavno pismo Boga nama ljudima. Što ga više čitamo i po njemu živimo osjećati će mo se sve sigurnijim i mirnijim.

„Od kada sam naučio čitati Bibliju svakim mi je danom prekrasna. Čitam je svaki dan. I znam da bez nje više nebih mogao živjeti!“
(Dietrich Bonhoeffer)

Post je objavljen 06.05.2011. u 10:55 sati.