Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

šminka i preplanulo lice

Kakvu šminku na preplanulo lice

S ljetom stiže sunce i svi žele dobiti boju. Ima onih koji vole biti preplanuli tokom cijele godine, više je žena koje ljeti, uprkos svim preporukama i pričama o štetama koje će sunčeve zrake na njemu licu izazvati, ne nabace bar malo bojice na lice.
Najkritičniji su, naravno, oni slučajevi koji se cvare na suncu ne bi li imali što tamniji ten.
  Najkritičniji slučajevi
Zašto su to nakritičniji slučajevi? Da u ovom tekstu ne govorimo o zdravlju kože (mada je to iu ovom slučaju najbitnije), da vidimo malo kako se šminka izrazito preplanulo lice?
Ovo je naročito izražen problem, ukoliko ste veoma preplanuli ten stekli uz pomoć kreme za samota-mnijenje. Ona jeste zdravija varijanta od solarijuma ili čvarenje na suncu, ali šminka na tako stečenom tenu, ako nije izuzetno pažljivo odabrana, može izgledati jako loše.
izrazito preplanulom tenu šminka, prije svega, dodaje godine - učini ženu takvom da djeluje i deset godina starije. I što je još gore - da izgleda kao deset godina starija osoba koja očajnički, ali neuspješno, pokušava izgledati mlađe. A tko još to poželio?
U čemu je problem? Pa, u tome što kreme za samotamnjenje i / ili tekući puderi ne ostavljaju koži njenu prirodnu iznijansiranost, pa rezultat bude osoba koja izgleda kao maska, kao da pripada lutki, a ne živom biću.
Srećom, i nije neki veliki problem naći šminku koja će uljepšati i preplanuli ten. Dobra je ideja odabrati ili tečni puder koji se prilagođava boji lica ili kreme i podloge s česticama koje reflektiraju svjetlost - tako lice izgleda prirodnije.
  Prirodan izgled
Kad vam je ten izraženo (samo) potamnjena, trebate odabrati ruž koji je svjetliji od boje vaših usana - i to je nešto što doprinosi prirodnom izgledu lica; recimo, boja kajsije, koralja ili svijetloljubičastu.
Što se šminkanja očiju tiče, obratite pažnju na to da uz preplanuli ten bionjače djeluju veće nego što stvarno jesu. Takve oči će lijepo istaknuti tamnosiva sjenka, takozvana dim nijansa. Naravno, najbolja varijanta je ne pretjerati s kremom za samotamnjenje - zaista nije neophodno imati izrazito preplanuli ten, a to vam onda ostavlja i znatno veću slobodu izbora šminke.


Post je objavljen 06.05.2011. u 09:38 sati.