Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

VIDEO Gospodarska zona na Ravči radi punom parom!

Nedavno otvorena Gospodarska zona na Ravči (Općina Niodaklevci) radi pod 200%-tnim kapacitetom. Prema riječima nadležnih, proizvodnja "ničega" ide punom parom. Sirovine za proizvodnju "ništa" uvoze se iz Njemačke, skupa sa dijelovima za vjetroelektrane na Ilića Glavici i kablovima za žičaru Matokit-Rilić. Čak sedam tisuća radnika radi na proizvodnji "ničega" i fenomenalno im ide! Direktor i koordinatori su i više nego zadovoljni.

U Zoni se strogo poštuju europski standardi i kriteriji pa se velika briga polaže i na ekologiju, te upućeni tvrde da Zona nikad nije bila zelenija! Grab, drača, kupina, zelenika, divlja loza - sve autohtone sredozemne biljke prekrivaju čak 99% zone, što ju stavlja u rang ekološki najočuvanijih u Europi! Tu čak ima prostora za seoski i avanturistički turizam. Iz Ureda Turističke zajednice u Vrgorcu saznajemo kako je već dogovoreno deset grupa njemačkih turista koji će na prostoru Zone ovoga ljeta brati kupine i tako imati priliku doživjeti Mediteran kakav je nekad bio - u originalu!

Inače Gospodarska Zona na Ravči otvorena je - šesti i posljednji put, prije nekoliko mjeseci i već se pokazala kao vrlo isplativa invensticija. Možemo samo zamisliti kako će rasti kada se makne kamen sa Stupice i primorski milijuni nahrupe u krajinu. Podbiokovlje bruji kako Drveničani velike nade polažu i na cestu Ravča - Drvenik, čija izgradnja malo kasni jer radnici Konstruktora, s jedne strane, i radnici Vijadukta, sa druge, nisu uspjeli pogoditi jedni druge tijekom bušenja rupe, pa se sad grade dvije cijevi tunela. Obje su gotove do pola, jedna od druge udaljena dva kilometra!
Kako neslužbeno doznajemo od visokopozicioniranog političara u Gradu Vrgorcu, nakon što se tunel izgradi, možemo očekivati 350 milijuna kuna vrijedno ulaganje američkog poslovnog čovjeka drveničkih korijena, koji je spreman na Zoni na Ravči izgraditi tvornicu prerade lješnjaka i lječilišno-rehabilitacijski centar namijenjen isključivo umirovljenim političarima, članovima HDZ-a. Kako spomenuti Amerikanac tvrdi, već je dobio rezervacije za desetke najskupljih apartmana od više skoro umirovljenih političara iz Vrgorske krajine i Makarskog primorja.

Gospodarski boom Zone potaknuo nas je da odemo na lice mjesta i ekskluzivno snimimo nekoliko kadrova Zone, te porazgovaramo sa drugom direktorom. Ekskluzivno samo na portalu vrgorac.blog.hr





Post je objavljen 05.05.2011. u 22:49 sati.