Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Ispucale usne

Ispucale usne

Usne iako mogu ispucati i postati osjetljive, osobito nakon izlaganja vrućini, hladnoći ili vjetru - primjerice, kad se bavite sportom na otvorenom. Osobito lako pucaju jer, za razliku od kože na drugim dijelovima tijela, ne sadrže lojne žlijezde pa tako nemaju ni zaštitni sloj masnoće.Visoke temperature i vjetar isušuju kožu, dok hladnoća usporava krvotok na izloženim mjestima. Takve nepogodne vremenske prilike mogu biti uzrokom bolne, ispucane i grube kože na usnicama. Ispucat će i ako ih cesto vlažite. Često možemo pasti u iskušenje da obližem ispucale usne i na kratko sebi olakšamo. Ali, ne samo što će često vlaženje usni isušiti kožu i još pogoršati ispucalost, nego slina, kad se osuši, može nadraživati usne i pojačati njihovu osjetljivost.
Prevencija
Zaštitite usne od suhog, hladnog ili vjetrovitog vremena, osobito ako su i inače suhe. Prije izlaska na njih nanosite zaštitni sloj balzama ili kreme. Često ih ponovno nanosite, osobito nakon što ste jeli ili pili, prali zube ili se umivali.
Kada je sunčano, osobito ljeti, upotrijebite proizvod za usnice koji sadrži zaštitni faktor. Ruž za usne može djelovati kao barijera, ali neke vrste, osobito one koje dulje ostaju na usnicama, obično isušuju kožu - stoga kupujte samo one vrste koje sadrže hidratantnu kremu. Zimi se služite ovlaživačem zraka ili stavite zdjelice vode blizu radijatora kako biste spriječili djelovanje centralnog grijanja na kožu i usne.

Post je objavljen 05.05.2011. u 15:30 sati.