Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

"Promet Makarska" definitivno ukinuo linije Vrgorac-Split (11h) i Split-Vrgorac (17h)!

Jučer smo objavili informaciju kako je autobusni prijevoznik Promet Makarska privremeno ukinuo linije Vrgorac-Split (11h) i Split-Vrgorac (17h). Međutim jutros smo neslužbeno doznali kako linije nisu privremeno ukinute zbog čekanja dozvola za tehničku ispravnost autobusa, već su definitivno ukinute zbog nerentabilnosti! Prometovo je stajalište da u navedenim terminima autobusi polaze sa 0-4 putnika i sličnim brojem dolaze na odredište, uz usputna zaustavljanja za putnike koji se voze linijama dio puta. Takvo je poslovanje u potpunosti nerentabilno i Promet je zbog toga odustao od njegova održavanja.

Prema našim informacijama, Promet Makarska je u par navrata vršio pregovore sa Gradom Vrgorcem i isticao činjenicu kako su linije nerentabilne i da, ukoliko ih se želi zadržati, potrebne su gradske subvencije. Grad je odbio subvencionirati linije i one su na koncu i ukinute.

Ponukani najnovijim događajima raspitali smo se među prijevoznicima kakva je daljnja procedura. Oni ističu kako, ukoliko linija ne bude održavana preko 5 dana, moguće će ju je staviti na javni natječaj i dati drugom prijevozniku koji ju je u datim uvjetima spreman održavati. Međutim sumnjam da bi u Prometu bili zadovoljni takvim razvojem situacije.

Tko god bio u pravu, ostaje činjenica da autobusi iz Vrgorca u 11 sati i Splita u 17 sati ne voze i potrebna je što hitnija intervencija Grada Vrgorca prema nadležnim institucijama i prijevoznicima da se stanje što prije normalizira.

Kad god čovjek pomisli da ne može gore, nova nas neugodna vijest iznenadi. Gotovo svaki mjesec se nad Vrgorcem nadvisi neka nova prijetnja da će izgubiti pokoju instituciju ili da će se još gore prometno izolirati. Sve je gore i gore. Ima li kraja?


Post je objavljen 03.05.2011. u 13:30 sati.