Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jazzzlo

Marketing

Stala bih nasred sobe i vrištala!

Gospodin Murphy je danas bio posebno raspoložen za sitne duhovitosti. Kad sam malo prije 7 konačno krenula doma, hrabro pješice iz Retfale do Sjenjaka, donijela sam ozbiljnu odluku da me se sve to skupa uopće ne tiče. Odhebi od mene Murphy i nađi si drugu pacijenticu kojoj ćeš razbijati monotoniju ponedjeljka. Ja se, od danas, držim lekcija naučenih od faca ozbiljnog kalibra. Život je lijep. 1-2-3-4-5! Idemo opet, mali koracima i zalogajima. Prijavila The Kuharica kako su malu V. danas zasipali laticama cvijeća i kako su plakali, što bi V. napisala TULILI. Neka, treba i tuliti. I posipati laticama. I vikati nasred sobe, ako će to napraviti razliku. Nekad ako i neće. I slušati zvukove tišine treba, iako će nakon današnjeg dana zauvijek biti obilježeni.
Onda opet malo mislim da fotografije kolača i kremastih finoćica koje sam gledala sinoć dok su mi sline curile opasno blizu tipkovnice. Moje prokletstvo: imam tri vrste finih čokolada pri ruci, ali ja bih kolače iz Londona. Baš te, baš tada, progutala bih zaslon koliko su mi napeti. Probam malo jednu vrstu čokse, nije ta. Probam drugu, jok, ni ta nije. Probam treću, unaprijed svjesna uzaludnosti tog pokušaja. Ostaje mi nada da ću stići za života do Londona i sve ih pojesti. Sama i bez pomoći sa strane. Koliko je toga u mom životu što želim kao te kolače na londonskim fotkama The Kuharice? Još važnije, koliko je toga što imam kao te tri vrste čokse u limenoj kutiji s naslikanim opaticama (!!!)?
Ako zanemarim klimu i bicikl kao primjere konzumeristički ispraznih želja, na popisu imam dva para tenisica, tri glazbena albuma, prozor V. Radoičića, zdravlje za sve mi drage ljude i miran san svima koje znam i Bingo. Vjerojatno ću se još neko vrijeme snaći bez prozora barba Voje, novi Fleet Foxesi stižu (barem nešto!), tene ću prežaliti, a Bingo stiže, osjećam to. S preostalim stavkama popisa ne mogu učiniti previše, nisu u mojoj nadležnosti. U zamišljenoj kutiji s čokoladama imam... Imam diviziju super junaka i junakinja na svojoj strani. Imam dar za slaganje priča kad mi je dosadno i dar uživanja podjednako u riječima i notama. Imam posao koji volim većinu radnih dana, a ponekad i neradnim danima... Imam sasvim solidne hodalice s kojima mogu krstariti brdsko-nizinskim prostranstvima. Imam haljinicu sa šljokicama koja me uvijek nasmije. Imam...
Život je lijep. 1-2-3-4-5!




Post je objavljen 02.05.2011. u 21:50 sati.