Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. svibnja 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

Bog koji spašava

Dolazi Gospa da nas izvuče iz bijede i duhovne zapuštenosti, da nas oslobodi iz okova sebeljublja i uskogrudnosti, da svjetlom nježnosti i ljubavi poništi mrak oholosti što se ugnijezdio u dubinama naših bića i uvukao se u krvotok duša i otkucaje srdaca. Boli je naša sljepoća i sraslost s kumirima svijeta, naše tvrdoglavo odbijanje da prihvatimo ruku pomirenja, rastužuje je naš inat i neprihvaćanje Božje milosti, naš prkos koji odbija blagost dobrote i radije se priklanja izokrenutoj istini kneza svijeta. Došla nam je osvijetliti put koji vodi u život vječni, koji završava na vratnicama kraljevstva nebeskoga, iza kojih cvjetaju vrtovi radosti i punine. Došla nam je pokazati Sina, Riječ koja je u njezinoj utrobi Tijelom postala, koja je u njezinu Bezgrješnom srcu izgradila hram ljubavi. Uporno nas poziva na obraćenje i uči da smo na krivom putu, da trajemo u okruženju laži i podvala, da zbog vlastite inertnosti i komoditeta ne želimo isprati oči rosom istine, da se radije priklanjamo sljepoći, lijeni za iskorak u zagrljaj vjere, mlaki i nezainteresirani u trenucima kad nam se nudi da progledamo.
Uči nas Prečista da je Bog spasenje, da nas sve želi vidjeti u ljepoti rajskoj, da je za nas na križu pobijedio zloga, da je velikodušan u praštanju i beskrajan u ljubavi. Jer nije podnio Muku da bi osudio čovjeka, već da bismo po njemu i u njemu svi uskrsnuli, da bismo u snazi radosne vijesti prepoznali otkupiteljsku dobrotu, da bismo se u njoj krijepili, učili mudrosti i jednostavnosti, da bismo u riječima Isusovim otkrivali izvor žive vode. Pozna Gospodin naše nestalnosti i sumnjičavosti pa nas zato i poziva da ga priznamo i predamo mu se u potpunom povjerenju, da sve stavimo u njegove ruke, a on će nam pokazati što nam je činiti. Jer tko bi spasio dušu kad bi nas Svevišnji osuđivao zbog naših ništavnih djela i naše prevrtljivosti. On jedini poznaje naše misli i osjećaje, jedini proniče u naša srca, u naše muke i radosti, u naše zebnje i strahove, u našu pravdu i nepravdu, u naše postojanost i promjenjivost. Poziva nas da ne služimo prepredenosti svijeta, da ne slijedimo nagovore laži, a sve ostalo prepustimo njegovoj dobroti i milosrđu. Rezultati neće izostati, plodovi će se mnogostruko umnožavati, pokidat će uznički lanci poroka i zabluda, srušit će se brane opsjenarstva pred nabujalim vodama jasnoće.

Image and video hosting by TinyPic

Prelijeva se istina iz Božjih usta u Gospino srce, a zatim iz njezina glasa teče po pustopoljinama svijeta i kao ozdravljujući melem, utkan u kapljice žive vode, prožima one koji su spremni da ga čuju, koji žeđaju za svjetlošću i ostaju na putu nade, koji na vjetrometinama zla i naopakosti još uvijek odolijevaju nasrtajima zavodljivosti. Opominje nas Majka da odbacimo kulturu mraka i smrti, da se oglušimo na doziv bubnjeva i truba što razaraju mir i onečišćuju srca, odvode u pijani kaos užitaka, od kojeg na kraju ostaje samo pustoš i praznina, ispunjena očajem i gorčinom. Poziva nas Gospa na sakrament pomirenja, na pokajanje i ozdravljujuću radost duboke, skrušene i iskrene ispovijedi, u kojoj nas Isus oslobađa mučnine i tmina, od teških i neprovidnih koprena što su nas dijelile od njegove svjetlosti, što su nas udaljavale od njegove ljubavi i milosrđa. Gospodin će od nas otkloniti sve ono što je naš život činilo praznim i neuspješnim, sve ono što nas je vuklo lažnom i propadljivom uspjehu,
slavi svijeta koja preko noći od bogataša napravi siromaha, a slobodna čovjeka pretvori u roba pohlepe i zatočenika suludih ideja, upakiranih u celofan modernizma i progresa. Tek kada potpuno odbacimo prljavštine prošlosti, kad do kraja u sebi ugušimo zavodnički glas koji je nemilice rešetao naša ranjena srca, moći ćemo krenuti iz početka, iznova se roditi i preporoditi, postati bolji i drukčiji, odlučniji i svjedočkiji. Odbacit ćemo nauke koji nam se nude, učenja koja su u suprotnosti s Isusovim naukom, koja nas okružuju maglama prividne istine i lukavo odvode na stranputice.
Potvrdimo srcem ljubav prema Ocu, onako kako to čini majka Marija, koja nas danas iz Međugorja doziva da joj se pridružimo vjerom i krenemo putem kojim je i ona hodila, poniznošću koju je živjela i poslušnošću kojom je sebe predala u ruke Stvoriteljeve. Poslušajmo glas odvjetnice i ne ranjavajmo Bezgrješno srce našim grijesima, nevjerom i prenavljanjima, zakoračimo za ispruženom rukom i prihvatimo njezine savjete, otvorimo uši za njezine prekljinjuće riječi pa ćemo umjesto buke svijeta jasno čuti glazbu njezina glasa i konačno prepoznati melodiju koju anđeli nebeski neumorno pokušavaju uliti u naša zatvorena srca te napokon osjetiti radost i ljepotu kojima nas zasipa Duh Sveti.



Post je objavljen 02.05.2011. u 14:23 sati.