Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-gradimo

Marketing

Ključ u bravi

U životu svakog graditelja trebao bi se desiti i taj dan da dobije ključ u bravu thumbup.

Photobucket



Tako da sada prednja fronta je skoro gotova:

Photobucket



Radovi na struji se nastavljaju, majstor je skoro završio sa razbijanjem svih zidova sretan


Struja



Dosta uredno radi i sve počisti za sobom, kao što se vidi imamo dosta prohtjeva za struju i postavljanje instalacija, svi su nam rekli da utičnica nikad dosta stoga će ih stvarno biti u svakoj prostoriji. Naravno da je "našao" cijev od kanalizacije koja je bila postavljena pored betonskog stupa te će se sada dosta toga morati razbiti da se cijev zamjeni. Dosta smo smišljali kako napraviti kuhinju, ali smo uspjeli doći do određenog crteža koji nam se svidio. O tome će biti poseban post.

Dogovorio sam se za žbukanje sa Rőfix gipsanom žbukom za sve zidove osim kupaonica i kotlovnice. Slijedeći tjedan će mi doći napraviti garažu da se mogu staviti garažna vrata te će nakon što završe se svi poslovi na struji, vodi, kanalizaciji i grijanju doći ožbukati i ostatak kuće. Majstor mi je rekao da je ta žbuka kvalitetnija od Samoborke, a vrlo je mala razlika u cijeni tako da sam se odlučio za nju.

Počeli su postavljati demit fasadu, točnije počeli su postavljati skelu za demit fasadu na strani prema susjedu. Odlučili smo se za to jer je susjedova kuća niža od moje, a između je 12 cm stirpora bez završnog lima i ne ide do pune visine moje kuće već samo do susjedove. Tako da ukoliko kiša pada sve se slijeva u rupu između kuća te se vlaži zid na kojem izbija salitra. Majstor žbuker mi je rekao da prvo napravimo demit i zatvorimo tu rupu a žbuka će se već dovoljno osušiti kroz prednji i stražnji zid jer demit će spriječiti sušenje i žbuke i glazure, ali nadam se kako ću glazuru postaviti tijekom lipnja tako da će se stići osušiti tijekom srpnja i kolovoza.


Post je objavljen 01.05.2011. u 20:23 sati.