Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/papar

Marketing

734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina

734 MILIJUNA KUNA, IVO JOSIPOVIĆ,

IVICA MUDRINIĆ, GAŠPER GAĆINA


Pollitika.com by Papar


U utorak 26. travnja 2011. godine dao sam iskaz policiji, Policijska uprava zagrebačka, Odjel gospodarskog kriminaliteta, Heinzelova 98, radi davanja obavijesti o kaznenom djelu iz članka 337. Kaznenog zakona (Poziv broj: 511-19-34/8-12-148/11).

Dao sam iskaz temeljem dijela koja sam prijavio USKOK-u 29.lipnja 2009. prije skoro dvije godine. U kaznenoj prijavi opisao sam djela kojima je prema mojem uvjerenju proračun RH oštećen za 734 milijuna kuna.

Kao počinitelja kaznenog djela osumnjičio sam Gašpera Gaćinu te sam iznio uvjerenje da sve činjenice dokazuju da se radi o izričitoj namjeri počinjena kaznenog djela zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja ovlasti i da se ova pljačka proračuna nije mogla izvesti samostalno samo postupanjima Gašpera Gaćine već da je rezultat udruživanja u zločinačkom poduhvatu.

Po kaznenoj prijavi nije bilo nikakvog postupanja gotovo dvije godine. USKOK ju je držao u ladici godinu dana te ju je na daljni postupak dostavio Županijskom državnom odvjetništvu 13. svibnja 2010. godine.

2. lipnja 2010. godine ŽDO mi je omogućio uvid u spis kojeg sam obavio više puta te ustanovio da nema postupanja po navedenoj kaznenoj prijavi ali da ima prikupljanja nekih obavijesti o čemu sam redovito izvještavao na ovom poratlu.

Moram ponoviti slijedeće:

1. Prema mojim kaznenim prijavama prijavljeno je kaznenih djela ukupne vrijednosti dvije milijarde tri stotine i osamdeset devet milijuna kuna.

2. Uvjeren sam da je u proteklih deset godina iz telekom sektora nezakonito izvučeno i kroz isti sektor oprano oko pet milijardi kuna.

3. Ovakve manevre je nemoguće provesti bez znanja i pokroviteljstva vrha izvršne politike.

4. Predsjednik RH Ivo Josipović je pozivom na članak 46. Ustava RH upozoren da se njegov postupak imenovanja Ivice Mudrinća u gospodarski savjet tumači kao jasan znak da nema političke volje da se obračuna sa gospodarskim kriminalom u telekom sektoru.

5. Prvog radnog dana nakon što je Ivo Josipović ukazao čast Ivici Mudriniću imenovanjem u gospodarski savjet dobio sam rješenje u kojem piše da se jedan od postupaka protiv Ivice Mudrinića obustavlja jer su moji navodi nerazumljivi.

6. Ivo Josipović se suprotno Ustavu nije očitovao na navode iz pritužbe prema članku 46. Ustva RH od 22.veljače 2010.godine.

Kaznena prijava radi koje sam pozvan na obavjesni razgovor se može vidjeti na stranici 734 milijuna kuna, Velika pljačka proračuna .

Možete procijeniti kako nerazumljivim riječnikom se služim prilikom pisanja kaznenih prijava.

Ne pišem nerazumljivo, a pogotovo ne pišem nerazumljivo u smislu Zakona o kaznenom postupku.


Ostali blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)



Post je objavljen 01.05.2011. u 09:11 sati.