Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U OPATIJI ODRŽAN VII STRUČNI SKUP VATROGASACA

OPATIJA

…na skupu sudjeluje 250 vatrogasaca iz čitave Hrvatske, te gostiju iz Slovenije, BiH i Srbije…teme su edukativne, a temeljene su na primjerima iz svakodnevne prakse…Ako ste primijetili velike grupe vatrogasaca kako prolaze Opatijom, ne morate se bojati – nema krizne intervencije, već su se u ovom gradu skupili hrvatski gasioci vatre na 7. stručnom skupu.

Na skupu je sudjelovalo preko 250 vatrogasaca iz čitave hrvatske te gostiju iz Slovenije, Srbije i BiH. Obrađeno je dvadeset tema tijekom dva dana koliko je ovaj seminar trajao, a naglasak je stavljen na edukaciju i primjenu nove tehnologije u gašenju požara rekao je Hinko Mance,predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko -goranske županije koja je u suradnji sa hrvatskom vatrogasnom zajednicom i organizirala ovaj seminar. Između ostalog obrađene su teme : Vatrogasni zapovjednik – izazovi rukovođenja“ (D. Gauš), Obuka rukovodilaca vatrogasno-spasilačkih jedinica – iskustva iz prakse (A.lazarević), Navođenje zrakoplova na vatrogasnim intervencijama (N.Szabo), Vatrogasna psihologija (Z.Šimić), Obuka vatrogasaca za gašenje požara u zatvorenom prostoru (T.Varga), Utjecaj toplinskog stresa na vatrogasce (N.Tramontana),Prihvatljivost rizika pri donošenju odluka na vatrogasnim intervencijama (N.Manojlović i D. Maksimović), Procjena rizika od požara i eksplozije u kemijskoj industriji (D.Knežević), Seminari o teškim tehničkim intervencijama (S.Jembrih) i još mnoge druge teme

Cilj kontinuirane organizacije opatijskog skupa,naglasio je Mance, jest unaprjeđenje vatrogastva."Zanimljive su teme iz prakse koje posebno obrađujemo, kroz analize i rekonstrukcije,kako bi omogučili učenje na stvarnim primjerima", zaključio je Mance.


Post je objavljen 01.05.2011. u 07:45 sati.