Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Čangrizavi starci

U čangrizave starce spada određen dio starije populacije, uglavnom penzionera iznad 60 godina starosti, koji lagano pokazuju prve znakove staračke demencije i kojima apsolutno sve živo i neživo oko njih smeta i nije po volji.

Najčešće se radi o onima koji smatraju kako su samo zbog godina "najpametniji i najmudriji", a sebe doživljavaju kao nekakav vrhovni autoritet po pitanju svea i svačega, te imaju potrebu zabadati u svačiji posao, svima oko sebe komandirati i soliti pamet, te prozivati na odgovornost svakoga tko ima se zbog nečega ne sviđa.

Ne treba niti spominjati da su im između ostaloga često "na tapeti" i fotografi, pogotovo oni sa malo većim SLR aparatima, koji od dotičnih nerijetko doživljavaju "pozivanje na odgovrnost" ili kojekakve "prodike" zbog toga što negdje nešto ili nekog snimaju.

Naravno, pri tome dotični sebe smatraju izuzetno kulturnima, natprosječno inteligentnima i visoko obrazovanima, no u njihovim ispadima se redvito zorno pokazuje kolika je zapravo stvarna razina njihove (ne)kulture, (ne)inteligencije, neupućenosti i gluposti; osim što se uglavnom svima obraćaju sa "ti"*, a njihovi verbalni ispadi su uglavnom puni pogrdnih epiteta, psovki i uvreda.

Kako dotični zbog svojega fizičkog stanja najčešće ne predstavljaju ozbiljniju opasnost (u smislu fizičkih okršaja i oštećivanja opreme), najčešće im je krajnji domet pokušaj zastrašivanja prijetnjama kako će pozvati policiju, jer su uvjereni kako će to suprotnu stranu prestrašiti, i da će automatski biti po njihovom....

------
* po pravilima bon-tona, nepoznatim osobama se obraća sa "vi" (tzv. persiranje) čime se iskazuje distanca i/ili poštovanje.


Post je objavljen 23.05.2011. u 00:00 sati.