Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Epilog Radićeve

Za vrijeme nereda u Radićevoj ulici koji su se dogodili 26.2. (vidi post od 28.2.) autor bloga i njegov prijatelj (također fotograf amater) bili su uhićeni i optuženi po dvije točke; za prekršaj iz zakona o javnom redu i miru, te prekršaj iz zakona o javnom okupljanju.

Na suđenju koje se dogodilo 22.3., na temelju ranije iznesene obrane te izjava svjedoka na suđenju (policajaca koji su prilikom uhićenja postupali i njihovog zapovjednika), sud je donio oslobađajuću presudu za autora bloga, njegovog prijatelja i još trojicu. Uz to, sud im je ukinuo preventivnu zabranu kretanja centrom grada.

Inače, prije nekoliko dana, u medijima je osvanula vijest da uskoro počinje suđenje za 30-ak ljudi koji su taj dan uhićeni, ali koji su zbog bacanja kamenja, cigli (i svega ostaloga što im se našlo pri ruci) na policijski krodon dobili kaznene prijave za napad na službene osobe i sudjelovanje u grupi koja napada službenu osobu.

Onima kojima se dokaže krivnja prijeti od 3 mjeseca do 3 godine zatvora, no s obzirom da za njih državno odvjetništvo traži velike kazne, za očekivati da bi kazne mogle biti maksimalne ili blizu maksimalnih.

Post je objavljen 02.05.2011. u 00:00 sati.