Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

CODEX ALIMENTARIUS - PROPAST PRIRODNIM MEDIKAMENTIMA

I PRIJE REFERENDUMA ZA EU, HRVATSKA PRISTAJE BITI POSLUŠNIK POGREŠNIH IDEJA

Što Direktiva 2004/24/EC koja stupa na snagu 30.4.2011. u zemljama EU, donosi HRVATSKOJ koja će u relativno kratkom vremenu postati 28. članica EU? Codex Alimentarius je Zakon o hrani koji je nastao na poticaj UN -ove agencije za hranu i zdravlje, a koji je na poticaj multinacionalnih farmaceutskih kompanija generirao u Zakon prema kome će biti onomogućena prodaja lijekova tradicionalne medicine koji su bazirani na lijekovitom bilju.
Codex Alimentarius prihvaćen je u više od 100 zemalja svijeta, a među njima i u Hrvatskoj.To znaći da će vrlo skoro, s obzirom na Direktivu 2004/24/EC - Hrvatski Sabor donijeti sukladan zakonski akt.
Tako će zasigurno dizanjem ruke odlučiti saborski zastupnici. Jer u njihovim je glavama dobro sve što dolazi iz Europe. Pred spomenom imena Europa prestaje svaka druga misao, zaboravlja se i Hrvatska tradicija i svaka zdrava logika. EU nikome ne osporava različitost i specifičnost, ali hrvatski politički umovi koji stvljaju svoje potpise na međunarodne dokumente i dižu ruke po diktatu, a samo su figure u političkom mandatu, guraju Hrvatsku u dugi red kapitalu poslušnih zemalja, uskračujući RH razvoj za koji ju je u ovom slučaju predodredio prirodni poredak.
Ovo je moj uvod na PRIOPĆENJE stranke Zelene liste koje objavljujem.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 29.04.2011. u 15:37 sati.