Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Uskrsni ponedjeljak u Slobodnici



radicionalna manifestacija ”Uskrsni ponedjeljak u Slobodnici” bit će ove godine 30. travnja u organizaciji KUD-a Šokica iz Slobodnice. Program počinje u 17.30 posvetom u Župnoj crkvi svetoga Marka, potom je povorka folklornih skupina ulicama Slobodnice te njihovo predstavljanje na trgu svetoga Marka. Od 20 sati je središnji kulturno umjetnički program Folklornih skupina u Domu kulture. Sudionici programa su članovi KUD-ova iz Tovarnika, Prekopakre, Budrovaca, Novog Čića, Betine i Širokog Polja te domaćin KUD Šokica Slobodnica.

KUD „Šokica“ osnovan je 1915., u vremenu djelovanja KUD-a došlo je do promjene imena, 1947.g. u KUD „Sloboda“ da bi se poslije domovinskog rata i osamostaljenja Hrvatske 1994.g. vratilo ime „Šokica“. KUD „Šokica“ danas broji oko 90 aktivnih članova koji rade u četiri sekcije i to: dječja folklorna, starija folklorna, pučko-pjevačka i tamburaška sekcija.Pri KUD-u djeluje i škola sviranja koju danas pohađa 25 mladih učenika (3 generacije) od kojih prva već svira folklorne sadržaje starijoj folklornoj sekciji a mlađi kod nastupa dječje folklorne sekcije. Dječja folklorna sekcija broji 30 članova, koja se svake godine pomlađuje novim članovima, a iz koje svake godine dolazi podmladak u stariju folklornu sekciju.

KUD „Šokica“ je član Družine – čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga čije je sjedište pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao i IGF-a (Međunarodne unije folklora).

Radio Slavonija



Post je objavljen 28.04.2011. u 07:13 sati.