Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Veliko priznanje hrvatskim primitivcima

S neskrivenim zadovoljstvom i osjećajem ponosa možemo izvjestiti svekoliku javnost o konačno jednom zaista velikom uspjehu Hrvatske na međunarodnoj sceni koji nam je i te kako bio potreban nakon svih pljuski koje smo dobijali u posljednje vrijeme. Naime, kako javlja Heuters a prenosi MINA, Hrvatska je na 21.kongresu Svjetske organizacije primitivaca (WOP) u Tegucigalpi, primljena u punopravno članstvo ove znamenite institucije i to u prvom redu zahvaljujući samoprijegornom i kontinuiranom radu Udruge hrvatskih primitivaca.

Dok je na dosadašnjim kongresima naša delegacija mogla sudjelovati samo u ulozi promatrača, ovim su činom širom otvorena vrata ubrzanom razvoju sofisticiranih oblika primitivizma koji je nema sumnje, duboko usađen u svijest suvremenog čovjeka.

Udruga hrvatskih primitivaca (u daljem testu UHRP-a), neprofitna je i nadstranačka organizacija koja okuplja ugledne primitivce neovisno o porijeklu imovine, navijačkim sklonostima ili debljini kriminalnih dosjea.

Udruga ima za cilj promicati tradicionalne vrijednosti poput rasizma i ksenofobije, njegovati širok spektar šovinizma kao i svakodnevno poticanje spolne netrpeljivosti uključujući sve poznate oblike diskriminacije.

Iako se u našoj javnosti dugo o tome špekuliralo, formalnim međunarodnim priznanjem UHRP-a izlazi iz svojevrsne ilegale i medijske blokade, a kako nam je rekao izvršni dopredsjednik Zdravko M. (podaci poznati policiji), hrvatskim primitivcima dosta je više vladavine - citiramo "pederčića, lezilebovića i mlakonja!" Kucnuo je čas da mi, pošteni primitivci iziđemo iz sjene i preuzmemo vodeću ulogu u hrvatskom društvu - rekao je u nadahnutom govoru gospodin Zdravkić, inače u slobodno vrijeme visoki dužnosnik jednog nogometnog kluba. Znate, iako neki mufljuzi uporno proturaju tezu da je primitivizam u Hrvatskoj ustanovljen tek 1945. godine, uvidom u povijesne knjige i čitanke za mališe u dječjim vrtićima, spoznali smo kako taj kontinuitet seže sve do 1911. tako da ove godine imamo razloga za još jednu proslavu - 100 godina organiziranog primitivizma u Hrvata!

Našem se razgovoru uskoro pridružio i čelnik organizacije, sam Veliki meštar hrvatskih primitivaca Željko K. iz Splita koji se pohvalio kako se samostalni ulazak u svjetsku asocijaciju može smatrati velikim uspjehom budući da su određeni lobiji mahom iz bivših nesvrstanih zemalja, zahtjevali zajednički ulazak u WOP takozvane balkanske alijanse primitivaca.
Svaka čast srpskim, bosanskim i crnogorskim primitivcima, ali neka stoje tamo di im je i misto - istaknuo je Željko K. te nadodao - mi smo se krvavo borili ne bi li ispun'li kriterije za ulazak i nije bilo reć'ćemo lako u svim trenucima izdržat pregovore sa stručnjacima WOP-a, ipak su to primitivci svoje vrste znate...

Zapažene uloge u radu kongresa odigrali su i ostali članovi hrvatske delegacije. Tako je Ljubo Kesić Rolls bio vrlo aktivan u radu Odbora za zagađivanje okoliša, Đikan Daždevnjak izabran je za tajnika u komisiji za općenje s javnošću, a Panto Kovačević iznio je niz zanimljvih prijedloga vezanih za ponižavanje žena.

No, dobrim vijestima iz Hondurasa tu nije kraj. Upravo zaslugom našeg izaslanstva prihvaćena je kandidatura Splita za organizaciju slijedećeg, 22. kongresa WOP-a koji bi se trebao održati u prosincu slijedeće godine, nekoliko dana prije najavljenog smaka svijeta.
Kako saznajemo, na kongresu koji će se održati u hotelu "Marjan", očekuje se više od tri tisuće primitivaca iz čitavog svijeta koji su poznati kao dobre platiše (osobito tuđim novcem), što će svakako imati povoljnog uticaja na vanpansionsku potrošnju u periodu izvan glavne turističke sezone.
Posebna poslastica tih dana zasigurno će biti humanitarna utakmica na poljudskoj ljepotici između reprezentacije svjetskih primitivaca i domaćeg Hajduka u kendavanju, novom sportu nalik na nekadašnji nogomet, a sav prihod će biti usmjeren za plaćanje obrane nepravedno optuženim napadačima na nesretnu Gay povorku koja se tek ima dogoditi početkom lipnja.

Nema nikakve sumnje da će do prosinca slijedeće godine biti dovršeni svi radovi na Zapadnoj obali, neophodno potrebni da hotel Marjan dobije ne samo pet, već šest zvjezdica, a kao mogući koncesionar spominje se tvrtka West Bank Inc. u većinskom vlasništvu udruge građana sa Smrdečca koji se kunu svojim poštenjem da nisu ni u kakvim rodbinskim, tazbinskim, poslovnim ili prijateljskim vezama s uglednom obitelji Kerumpuch d.o.o.

Hrvatska delegacija vraća se u domovinu u petak, zrakoplov će sletjeti na Bleso točno u pet do dvanaest, a bilo bi svakako lijepo vidjeti spontano okupljanje većeg broja građana, jer naposljetku, kad bi svi stanovnici ove zemlje bili tako vrijedni, aktivni i poduzetni kao naši istaknuti primitivci, gdje bi nam tek bio kraj!?



Post je objavljen 28.04.2011. u 08:05 sati.