Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Ususret prosvjedu 1. svibnja: Indijanci pješače do Krka, dan prvi

Kao što sam najavio, prosvjednici-šetači, članovi Društvene mreže građana (DMG) koja priprema antivladin prosvjed 1. svibnja u Zagrebu, danas ujutro krenuli su na Krk. Ispratilo ih je nas petnaestak. Neki smo hodali do zadnje tramvajske stanice (Rotor), dalje ih je krenulo sedmero. Zadnja je vijest da su stigli u Jastrebarsko. Tu ih je dočekalo nekoliko aktivista DMG. Večeras stižu u Karlovac, te zatim u Duga Resu, gdje će prenoćiti.

11-04-25- Šetači u Klinča selu 2

Kreću dalje sutra ujutro u osam ispred motela Frankopan u Duga Resi.
Dođite ih podržati svojom nazočnošću, donesite hrane da imaju za po putu, dajte im koju kunu. Solidarizirajte se s njima jer oni upravo to rade za sve nas. Zajedno mozemo uspjeti!

Trojica su odlučila prehodati cijeli put, drugi će se smjenjivati. Njihov dolazak na Krk predviđen je za petak popodne. Nakon dana odmora, kreću s inokosnim prosvjednikom Rikijem za Zagreb, gdje će sudjelovati na građanskom antivladinom prosvjedu 1. svibnja u Maksimiru. (Obrazloženje akcije pogledajte ovdje.)

Želite li podržati ove građanske akcije? Uplatite donaciju za troškove - svaki je iznos dobrodošao! Možete uplatiti na žiro račun:
Društvena mreža građana
2484008-1500181061
IBAN: HR512484008-1500181061


Letke s pozivom na prvomajski prosvjed možete skinuti ovdje.

Život bez stranaka je moguć

Evo još jednog videa o subotnjoj akciji "Bacač bunta":



Mi smo Društvena mreža građana koji mirno, nenasilno i intenzivnim pritiskom traže dvije stvari: ostavku nesposobne, nelegitimne i korumpirane Vlade i što skorije izbore. Za razliku od vlade nismo političko tijelo, članovi stranaka, rušitelji države. Djelujemo kao građanska inicijativa koja se ne bori za privatne interese nego promovira društvenu svijest, građansku solidarnost i razvoj demokracije.


We are the Borg. Lower your shields, and surrender your ship. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service ours. Resistance is futile.


Post je objavljen 25.04.2011. u 16:52 sati.