Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

USKRS - VRIJEME DA I MI USKRSNEMO

Najveći blagadan kršćana ove godine svi kršćani slave u isto vrijeme. Katolici, pravoslavci, protestanti - svi su danas u slavi uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista.

Možda je baš ovaj Uskrs onaj dan kada trebamo razmisliti o tome da li trebamo dopustiti da nas uistinu sitne različitosti razdvajaju, ili tražiti ono u čemu smo svi suglasni - da je jedan Bog u kojeg vjerujemo, da je jedan Isus koji je uskrsnuo za nas.

Podjela koju su svojim (ne)djelima nekada davno uzrokovali ljudi kojima nije bilo Božije na pameti, i danas stotinama godina kasnije uzrokuje veliku neslogu među kršćanima. U redove kršćana su i danas, kao i tijekom 2 tisućljeća uvučeni mnogi koji se kršćanima zovu i prema javnosti stvaraju privid vjere, a zapravo su otrov koji truje vjeru drugih. I prema Svetom pismu takvi spadaju među najopasnije ljude jer čine veću štetu od onih koji ne ispovjedaju vjeru. Nebrojeno mnogo primjera je da upravo pastir, koji treba brinuti o svom stadu, to isto stadao tjera u propast vodeći ga krivim stazama.

Možda je baš sada vrijeme da se zapitamo jesmo li i mi takvi - da li svojim životnim primjerom slijedimo ono za što se deklariramo da vjerujemo, ili nam je vjera samo usputna stvar u životu koju prakticiramo radi običaja? Da li svojoj djeci, prijateljima, rodbini ukazujemo na vrijednosti Novog zavjeta ili vrijednosti koje smo sami stvorili jer vjerujemo da ćemo tako "lakše kroz život"?
Možda je vrijeme da proslavimo naše vlastito uskrsnuće iz grijeha - jer čemu slaviti Isusovo uskrsnuće, ako iz njega nismo ništa naučili.

Svim čitateljima bloga Matijevići sretan Uskrs.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 24.04.2011. u 11:46 sati.