Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dallasmusic

Marketing

>>> Laibach Revisited - Boogaloo subota 21.05. <<<

Laibach, u godini u kojoj nastavljaju obilježavati puna tri desetljeća stvaranja, dolaze u Zagreb , u klub Boogaloo s Revisited programom proslaviti 30-ti rođendan s hrvatskim fanovima.

Sipanju epiteta na račun skupine Laibach ne bi bilo kraja nekoliko dana da sada krenemo, pa ćemo izdvojiti samo ono najbitnije. Band je do sada u karijeri odsvirao više od 800 koncerata. Uvršteni su u znamenitu enciklopediju pop kulture ' 1001 song you must hear before you die ' . Britanski magazin Wire njihov je koncert u Trbovlju iz 1990. uvrstio među 60 koncerata koji su najviše protresli svijet. Prilikom posljednje USA turneje američke radio postaje prozvale su ih najznačajnijim bandom iz ovog dijela Europe svih vremena, i bandom koji rastavlja države i stvara nove.

U Zagreb dolaze na kraju trećeg dijela Revisited turneje, samo tjedan dana nakon velikog koncerta u Londonu 14.05., gdje nastupaju u znamenitoj Roundhouse, u sklopu avangardnog Short Circuit Music festivala. Band se posebno raduje nastupu u Boogaloo dvorani, jer za isto mjesto (bivši Moša Pijade) vežu ih neki od njihovih najprovokativnijih i najznamenitijih nastupa iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Ovaj zagrebački koncert biti će tematski povezan i s retrospektivnom izložbom skupine Laibach, koja će biti postavljena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, Galerija PM, od 05 do 26 svibnja. Izložba nosi naslov ' Ausstellung Laibach Kunst1980-2010 ' , i prava je poslastica za sve Laibach fanove.

Na koncertu u Boogaloo band će izvesti svoj Revisited program, sačinjen od novih verzija legendarnih industrial skladbi iz 80-ih godina, kao što su ' Mi kujemo bodočnost ' , ' Smrt za smrt ' , ' Brat moj ' , 'Država ' i mnoge druge.

Ulaznice za koncert već su u prodaji u Dallas Music Shopu, Dancing bearu, Dirty old shopu, Rockmarku, Planet musicu, na www.dallasmusicshop.com , www.eventim.hr i na svim Eventimovim prodajnim mjestima.


Post je objavljen 22.04.2011. u 13:52 sati.