Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Sajam koji više nije sajam

Još od davnina Vrgorčani bi jutro Velikog petka iskorištavali za posjet sajmu. U neka bolja vremena, Vrgorac bi na Veliki petak bio ispunjen prodavačima i kupcima. Prodavači bi dolazili iz Vrgorske krajine i široke okolice - Imotske krajine, Makarskog primorja, Neretve i Hercegovine, a u Vrgorac bi se slila sva sila ljudi sa namjerom da nešto upazare. Prodavalo se sve i svašta. Od poljoprivrednih i stočarskih alatki, do u novije vrijeme i različitih plastičnih igračaka i odjeće.
Sajam na Veliki petak ostavština je nekih dalekih prošlih vremena, a mlađe generacije je i povezivao sa tim prohujalim vremenima. Tada je Vrgorac bio značajnije trgovište, a njegov pazar bio je poznat i dalje od samog grada.
Danas su stigla neka nova vremena. Vrgorac već dulje vrijeme stagnira u gospodarskom i svakom drugom pogledu, pa je na ovom sajmu, i svim drugima, sve manje prodavača. Sve ih je manje, ne zato što oni ne bi prodavali, već zato što nema kupaca. Sajam polako postaje povijest u Vrgorskoj krajini, dok se npr. u Zadvarju ili Benkovcu uspješno odupire novim vremenima.


Post je objavljen 22.04.2011. u 13:06 sati.