Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Udruženi protuizdajnički poduhvat

"Inicijativa “ ODUZMIMO MESIĆU STATUS POČASNOG GRAĐANINA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE”

Ogorčeni i razočarani nepravednom osuđujućom presudom sudskog vijeća Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju( MSKJ) generalima Gotovini i Markaču zahtijevamo oduzimanje titule počasnog građanina Dubrovačke-neretvanske županije koja je dodijeljena bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću na sjednici Županijske skupštine 27. travnja 2008.
Razlozi zbog kojih tražimo da se Stjepanu Mesiću oduzme titula počasnog građanina Dubrovačke-neretvanske županije su sljedeći:
- već 1998., je bio svjedok optužbe i Hrvatsku pod vodstvom Franje Tuđmana optužio za agresiju na BiH, s jednim jedinim ciljem, što više ocrniti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana
- Pouzdano se zna da je Mesić Tužiteljstvu mimo Vladina Ureda za suradnju s Haagom, počeo slati transkripte, iako je to zabranjivao Zakon o suradnji s Haaškim sudom, i to selektivno odabrane i preuređene odaslao (ukupno 666 transkripata) od kojih su većina nosili oznaku najveće državne tajnosti pa su poslije hrvatske vlade bile na mukama i morale su “legalizirati” (pečatom potvrditi vjerodostojnost) transkripte za haašku uporabu.
- sama bivša haaška tužiteljica Carla del Ponte javno je rekla kako je od Mesića dobivala i što je trebalo i što nije trebalo.
. U Ured predsjednika pustio je i britansku TV kuću Chanel 4, a s njima i britanske obavještajce koji su se dokopali ključnog dokumenta za podizanje optužnice i ovu nepravomoćnu presudu – brijunskog transkripta. "


Udruga Narenta



Post je objavljen 21.04.2011. u 19:57 sati.