Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harpplayer

Marketing

4. Blues Harp Fest 1. dan, Purgeraj, Zagreb.

Evo konačno i ove recenzije sa malim zakašnjenjem od 3 mjeseca. Dakle recenzija se odnosi kako i stoji u naslovu samo na prvi dan festivala jer drugom danu nisam prisustvovao. Ovim putem pozivam zainteresirane koji su bili na drugom danu festivala u petak a recimo da su snimali ili slikali ponešto, neka se jave na igordjeke@hotmail.com pa ćemo objaviti nešto i o drugom danu.
Još uvijek ne znam zašto je festival već 4. puta razdvojen na srijedu i petak jer srijeda uvijek bude osjetno slabija po posjećenosti. Pošto se festival već održava svake druge godine po meni bi bilo logičnije da to bude petak i subota pa nek ljudi bezbrižno uživaju u svirci preko vikenda.
Pišem konkretno o tome jer se taj prvi dan u srijedu osjetila atmosfera u smislu: U petak će biti brija, dolaze ovi ili oni gosti a srijedu ćemo samo odraditi da se odradi. Ne znam jesu li i drugi ali ja sam to tako shvatio i smatram da je ta srijeda najslabija karika festivala.
Svijetlija strana festivala je da su se pojavila nova imena na festivalu, stvorila nova poznanstva što i je nekako cilj barem nama koji sviramo ovaj instrument. Purgeraj je tradicionalno ispunio i ostale kriterije koje je sam postavio na prošlim festivalima pa su učesnici i ovoga puta dobili nagrade i poklone a publika je imala priliku čuti stare i nove harmonikaše i družiti se s njima u popodnevnim satima gdje se raspravljalo o usnim harmonikama.

Kronološki poslaganih 6 video klipova će vam bolje interpretirati kako je to zvučilo i izgledalo u srijedu a do idućeg festivala u purgeraju 2013. kako se kaže: tko živ, tko mrtav... šala naravno :))

Poluzadovoljni Iggy














Post je objavljen 20.04.2011. u 19:06 sati.