Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Običaji ukrašavanja pisanica - brand našeg kraja


MUZEJ GRADA PAKRACA

Veliki interes građana izazvalo je jučerašnje otvorenje izložbe pisanica i ručnih radova povodom uskrsnih blagdana u Muzeju Grada Pakraca koje su izradile članice udruge "Hrvatska žena" iz Prekopakre. Muzej se i ove godine pokazao tijesnim prostorom za ovakvu izložbu koju je otvorio gradonačelnik Davor Huška.
Zlata Svjetličić, predsjednica Udruge, je rekla kako su ove godine članice pisanice ukrašavale slamom, tijestom i koncem za što treba puno vremena i volje te da su aktivne cijele godine, a ne samo povodom blagdana. Njihov konstantan rad potvrdio je i Davor Huška izrazivši zadovoljstvo njegovanja narodnih običaja našeg kraja koje članice Udruge prenose i na mlađe generacije. Građane su na početku svečanosti, nastupom počastili i najmlađi članovi "Seljačke sloge" iz Prekopakre.
Osim pisanica, u Muzeju su izloženi i ručni radovi članica Udruge od prigodnih stolnjaka i nadstolnjaka, cvjetnih aranžmana te narodnih nošnji.
Izložba je otvorena do 26. travnja, ponedjeljkom i četvrtkom od 15 do 21 sat te utorkom, srijedom i petkom od 9 do 14 sati i prodajnog je karaktera. I.M.

PAKRAC

Post je objavljen 17.04.2011. u 11:22 sati.