Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Opet novi teren


Zahvaljujući našoj vrijednoj Zulu ćeliji, jučer smo isprobali novu šumu u njihovom kvadrantu. Jednostrani zaključak svih 16 plaćenika bio je - ovo moramo ponoviti nakon blagdana. Šuma ima gušće i rjeđe predjele, ima ravni i brežuljkasti dio i sve u svemu manevarski gledano odlično zemljište, koje te u par sati iscijedi samo tako. Kako to već biva, podijelili smo se na dvije ekipe od po dva tima i krenuli jedni drugima u susret. Nakon prva dva fajta mijenjamo strane i odrađujemo još dva fajta. Nismo vremenski dugo, ali su borbe bile vrlo intenzivne i što bi se reklo - po domaći žestoke. Prva dva fajta nadmoćno razvaljujemo kontra ekipu zahvaljujući dobro koordiniranom djelovanju, ali sa promjenom strana gubimo sljedeća dva fajta. Postavlja se pitanje zašto?

Plaćenici

Prvo, jer smo nakon prva dva fajta "kontra" ekipi pojasnili da ne mogu po terenu nastupat ko hrpa pojedinaca, a oni su to jako dobro ispravili. Drugi razlog je što smo sljedeći fajt uhvaćeni na za nas nepovoljnom dijelu terena. Tu se vrlo dobro pokazala opravdanost stare Sun Tzuove mudrosti o potencijalnoj energiji terena. Treći razlog je što su se tri novopridošla plaćenika izgubila zahvaljujući prijašnjoj "obuci" u jednom samoprozvanom hard-core-wanabe airsoft klubiću. Ukratko odoše ljudi po desnom krilu i nema ih. Zoveš ih, a oni se upravo spremaju udarit neprijatelju s leđa. Istodobno nas četvorica odolijevamo napadima dvostruko brojnijeg "neprijatelja" koji nadire sa povišenog terena. Naravno ispadali smo jedan po jedan, a ovi nikako da udare. I kad su konačno udarili, "neprijatelj" ih rješava vrlo brzo. Naravno u ovoj priči nema ljutnje, jer sve je to proces učenja i na kraju krajeva dobra za*ebancija, no ipak treba pravilno locirati razloge pobjede ili poraza. Jer sutra ćemo se na drugom treningu opet izmješati unutar ekipe i tzv. ćelija, ali opće vojne mudrosti i pravila postupanja na terenu će biti ista. Naravno među nama se to postiže bez puno mudrovanja, jer pametnom čovjeku ne treba puno da skuži koja priča drži vodu. Uostalom praksa i teren jako brzo pokažu ispravnost ove ili one teorije.

Plaćenici

Nakon fajta plaćenici odlaze na roštilj, no bez spomenutih "specijalaca" koji su morali ići. Šteta, jer baš bi bilo interesantno čuti što oni misle o svemu viđenom. Kako god, praksa je opet pokazala ispravnost zdrave plaćeničke logike i taktike postupanja na terenu. Nema cijepljenja nikoga, nema pumpanja sklekova i bespotrebnog maltretiranja ičijih moždanih vijuga sa ispraznom proameričkom demagogijom i prodavanjem magle. Uostalom sve oko nas se svodi na temeljne fizikalne zakone kao što je to recimo zakon o očuvanju energije. A skladu sa tim fizikalnim zakonom, te nadolazićim velikim tjednom, vjerno čitateljsvo ovih stranica "častim" sa još jednom knjigom. Nakon prošlotjednih uputa za preživljavanje u uvjetima N-rata, danas pročitajte i upute za preživljavanje zdravog duha u uvjetima kojim upravo svjedočimo.
Sretan Uskrs žele Vam Plaćenici!


Post je objavljen 18.04.2011. u 10:38 sati.