Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

HINBENE PRESUDE GEN. GOTOVINI I MARKAČU

Photobucket

Zašto su tolika čuđenja, odnosno iznenađenja u Hrvatskoj zbog izricanja zamašnih presude hrvatskim generalima Anti Gotovini (24 godine) i Mladenu Marčaku (18 godina) zatvora kao sudionicima ''udruženog zločinačkog pothvata''? General Ivan Čermak je oslobođen dodatne kazne, a vrijem što je proveo u Haagu – i to će mu oprostiti!

Tko je mogao očekivati bolje odluke Sudskog vijeća Haaškog suda, kad su bile poznate sve okolnosti koje su imale stanoviti utjecaj na taj proces? Naime, glavni sudionici optužbe bili su srpsko-engleska koalicija i predstavnici iz hrvatskog naroda. Uz Stjepana Mesića, desetljetnog predsjednika RH i njegovog savjetnika Budimira Lončara, Ivu Josipovica , aktualnog predsjednika RH i njegovog savjetnika Dejana Jovića. Optužitelji su bili i brojni hrvatski (?) saborski zastupnici: Vojislav Stanimirović. Veljko Džakula, Ratko Gajica, Raderta Lasković, Jovan Ajduković, Milorad Pupovc, Damir Kajin, Radimir Čačić, Vesna Pusić i drugi.

Ključni ljudi u hrvatskim (?)medijima posebice su zločinima ukrasili optužene generale i branitelje: Davor Butković, Denis Kuljiš, Alaksandar Stanković, Slavko i Ivo Goldstein, Denis Latina, Miljenko Jergović, Žarko Puhovski i Ivan Čičk iz hrvatskog (?) helsinškog odbora, te mnoštvo udruženih partizana i četnika, odnosno – hrvatskih (?) ''antifašista''.

S druge strane, Sudsko vijeće Haaškog suda nije uzeo u obzir izjave velikog broja svjedoka obrane, među kojima su bili i američki diplomati, niti su uzeli u razmatranje 60.000 dokumenata koje im je dala obrana odvjetnika na čelu s Lukom Mišetićem. Dakle, kazne su davno odmjerene, jer su politički motivirane, samo su duljili s vremenom da budu što uvjerljivije.

Boris Tadić, predsjednik Srbije, znao je već u siječnju ove godine, prije dolaska njegovog kolege Josipovica u Beograd, da će se optužnica u Haagu protiv hrvatskih generala definirati u osudi Domovinski rat, stoga je rekao da je ''Oluja zločinački pothvat''. Upravo je tim riječima sudac Alphonsea Oriea propratio izricanje drastičnih kazna hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Amerika je također ranije znala detalje presude i stoga je upozorila svoje državljane, da ne dolaze u centar grada Zagreba, u petak, dan čitanja presude (15. 04. 2011.) jer su se bojali osvete hrvatskih branitelja.

Svako zlo ima i drugu stranu

Europska unija, s ovom političkom osudom hrvatskih generala u Haagu, odsjekla je granu o kojoj je (o)visila pristupnica Republike Hrvatske. Srušeni su također mosti/ćuprije koje su trebao (ponovo) povezati Hrvatsku sa ''regijom'' bivše Jugoslavije, odnosno Zapadnim Balkanom.

Bez obzira kada će se dovršiti pregovori o ulasku Hrvatske u članstvo Europske unije, jer i nakon tentativnog usuglašavanja, potreban je pristanak naroda, koji će se očitovati na referendumu: DA ili NE – u Europsku uniju.

Hrvatskim političarima, koji nisu opterećeni komunizmom, srbizmom, regionalizmom, antifašizmom, srpskim pravoslavljem i mnogim drugim kompleksima inferiornosti, presuda u Haagu je super promidžba, jer su nevini hrvatski uznici – generali Gotovina i Markač - najbolja garancija da će na slijedećim izborima biti poraženi svi urotnici u Hrvatskoj.

Hrvati trebaju konačno shvatiti da Europa više treba Hrvatsku nego što Hrvatska treba Europu. Ako pođemo s ovog stajališta, onda ćemo imati pravi u pravnu Hrvatsku, što će ujedno biti zaslužno priznanje svima koji su dali svoje živote za uspostavi samostalne, slobode i demokratske države hrvatskog naroda.

Pozivamo hrvatski narod da nastavi sa prosvjedima, ali da se suzdrže od bilo kakvog osvetničkog revanširanja, jer to je ono što naši neprijatelji nestrpljivo očekuju, kako bi mogli dati neko prividno opravdanje za nepravedne izrečene presude u Haagu.

Ali, treba ustrajno na svim skupovima, u hrvatskim portalima (to je još jedino slobodno sredstvo za priopćavanje u Hrvatskoj!) ukazivati na zablude u koje je zaveden hrvatski narod u ovih posljednjih dvanaest godina. Doduše, ni prije dolaska Mesića i Sanadera nije bilo mnogo čega raščlanjeno, jer su utjecale privilegije, korupcija, mafija, vanjski politički čimbenici i srpska manjina. Srbi su povlašteniji od Hrvata i drugih građana, što je dvosjekli mač: oni opet grabe vlast, a svijetu tumače kako su stalno ugroženi nakon ''zločinačke Oluje''!? Međutim, najgore je to što u Hrvatskoj nema pravosuđa, nema pravde, nema ni integralne slobode, nema nacionalne svijesti, vjerskog odgoja – ni ponosa.

Vjera u Boga je temelj hrvatskog Ustava

Ništa se u ovakvoj državi ne može promijeniti dok se ne promjeni vlast u RH! Na slijedećim izborima, kada narod izabere (daj Bože!) državotvorne zastupnike u Hrvatski sabor, onda će se tek moći uspostaviti hrvatsku državu na čvrste nacionalne temelje, a ne na opskurnom antifašizmu, koji je ''temelj hrvatskog Ustava''! Ostale preinake u Ustavu, u društvu i u životu biti će u skladu sa tisućgodišnjim mnijenjem hrvatskog naroda za očuvanje narodne posebnosti: državotvorne, nacionalne, kulturne i vjerske baštine. Dakako, s našim zborom i tvorom (Ope et consilio!).

Izražavamo iskrenu ljudsku i hrvatsku podršku osuđenim hrvatskim vitezovima, dičnim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, s njima suosjećamo njihove duševne i tjelesne tegobe; suosjećamo i sa njihovim obiteljima - suprugama, djecom, roditeljima, rodbinom i hrvatskim narodom.

U Haagu su izrečene himbene presude nevinim ljudima, baš u korizmenim danima, u danima muke Isusa Krista, koji će uskoro sa svojim Uskrsnućem utješiti uznike i ohrabriti hrvatski narod: - Kad na vama, njima (svijetu) na očigled, pokažem svetost svoju.Tada ću vas sabrati iz svih naroda, natrag vas dovesti u vašu zemlju. Poškropit ću vas vodom čistom da se očistite. Očistit ću vas od svih vaših nečistoća i od svih kumira vaših. Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! ( Ez. 36: 24 – 26)

Sretan i blagoslovljen Uskrs hrvatskim zatočenicima u Haagu, Hrvatskoj, BiH i svijetu, te hrvatskom narodu katoličke vjeroispovijesti!

Autor: Rudi Tomić
(Dopredsjednik Saveza Hrvata BiH u Americi i Kanadi)

Post je objavljen 16.04.2011. u 21:19 sati.