Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

NEW REVIEWS: Beyonce -'Run the world(Girls), Lady Gaga-'Judas'

Nove recenzije_Beonce_Run The World (Girls)_ Lady Gaga_Judas

Beyonce-Run The World (Girls)
|Cilj kojem treba težiti.|
_Jedna od najnagrađivanijih i najpriznatijih pjevačica posljednjega desetljeća, Beyonce će ponovno poharati glazbenu scenu ovoga ljeta kada izda novi album, a dotad slušamo najavni single 'Run The World (Girls)'.

_Emancipacija žena, uobičajena tema Beyonceinih pjesama, je snažni siže koji ovoga puta ne samo da sublimira feministički pokret, nego nas smješta u post-revolucijski svijet ženske dominacije. Beyonce je valjda jedina pjevačica koja nas može uvjeriti u ostvarivost ovakve vizije korjenito preobraženoga ljudskog društva. Borbenom pjevačičinom vokalu je subordinirana čitava lepeza zvukova: afričke udaraljke dočaravaju matrijarhalno pleme, bubnjevi postrojavaju odstupanja, a elektronika postrožava glas totalitarnog režima.
Na stranu naše simpatiziranje Beyonce, pjesma je neuredna i iscrpljujuća, nedostaje joj barem 30 sekundi milozvučnosti (može i sam instrumental bez Beyonceinih vokalnih podviga ili eklektičnih efekata).Još jedan razočaravajući podatak je da je pjesma prefabrikat jer su producenti Diplo i Switch u nju ukomponirali mustru svog hita iz 2009.-'Pon De Floor'.
Sažetak TXT-a: Ispred svakog uspješnog muškarca, stoji još uspješnija žena.
_Beyonce je na tronu svijeta: ambiciozna, osvještena, nezavisna- ponosno nosi feminističku vertikalu te uspješno motivira mlade djevojke i moderne žene diljem svijeta…Ovako čistoj ideologiji je trebalo pridružiti jednako sistematično glazbenu matricu, a ne nedefinirani electro pop i aljkavi rep koji umjesto da slijede zamisao, samo zaglušuju i dekoncentriraju.
Ocjena:4/5

Lady Gaga-'Judas'
|Katekizam s notnim crtovljem.|
_Kult ličnosti je na vrhuncu svoje moći, svaki njegov akt je unaprijed predodređen za štovanje pa se možete pokloniti i prije nego poslušate drugi single 'Judas' s Gagainog nadolazećeg albuma 'Born this way'.

_Lady Gaga se naoko zatekla potpuno pripremljena u slavi nezapamćenih razmjera, no možda zbog nedostataka privatnosti, ponovno pjeva o nesretnoj romansi te očajnički doziva izdajnikovo ime. Pjesma je nakupina više tema sličnog sadržaja, a različitog karaktera koje producent RedOne objedinjuje electro synth produkcijom. Trebat će proći neko vrijeme da mnogobrojni elementi sjednu na svoje mjesto, odnosno da ne zvuče kao artificijelan uzorak
Gagine kreativnosti. Mislimo da su se neke ideje mogle prosijati kako ne bi baš svaki Gagin impuls završio u pjesmi, no tada bi pjesma bila kratkog daha (ovako će nas žmarci dugo prolaziti dok postepeno budemo otkrivali svaku pojedinu artikulaciju).
Sažetak TXT-a: Nadjenuti nevjernom ljubavniku ime Juda nam se čini kao vrlo domišljato iskorištavanje simbolike, no mnoge druge biblijske reference su isforsirane radi izazivanja gnjeva crkve ( a po mogućnosti i medijske hajke koja će zadovoljiti pjevačičine potrebe za pažnjom).
Best parts:
I cling to….
I’m just a Holy Fool, oh baby he’s so cruel

-fantastičan prijelaz.
Judas! Judaa Judas! Judaas
Judas! Judaa Judas! GAGA

-zazivanje i razlaganje na slogove svojstveno pjevačici
In the most Biblical sense,
I am beyond repentance
Fame hooker, prostitute wench, vomits her mind

-zanimljiva dikcija (sličan stil koristi i u versama).

_Lady Gaga neobazrivo stavlja religijske motive u novi kontekst, no semantika nije važna kada su posrijedi infektivni stihovi u maštovito izrežiranom plesnom hitu.
Ocjena:4/5

Post je objavljen 15.04.2011. u 22:16 sati.