Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modnapuma

Marketing

Kako smo od heroja postali agresori?

Ante Gotovina i Mladen Markač danas su nepravomoćno optuženi na 24 i 18 godina zatvora. Po verziji tog "suda", Vojno Redarstvena akcija Oluja nije bila oslobađajuća akcija već zločinačka.
To je isto kao da kažete da smo mi bili agresori,da smo mi sijali smrt i teror vlasitom državom.
Ante Gotovina je žrtveno janje,ovo je pokazatelj velike Europe da su oni glavni, da oni kroje pavdu.
Ovo je šamar svim braniteljima,ovo je šamar cijelom narodu Republike Hrvatske,ovo je strahota i sramota za naše političare koji nisu učinili ništa da bi ta presuda bila oslobađajuća.
Zar je moralno i pošteno da se naše generale strpa u zatvor? Ljude koji su nam stvorili državu,koji su dali sve da bi mi sada živjeli u miru.
Što to znači??
Da smo trebali pustiti da nas gaze,da smo trebali dati im sve naše. Ne, mi smo se borili,naši ljudi su dali svoje živote za slobodu.
Toliko sam tužna,ogorčena,toliko mi je nevjerojatno da politika ima toliku moć nad sudbinom svih nas. Ovo je bilo političko suđenje,ovo je bila unaprijed donesena presuda. Netko je s visoka rekao-Oni moraju biti osuđeni. Netko se igra sa našim generalima. Netko sjedi u svojoj fotelji,netko tko nikada rata nije vidio, i kroji sudbinu i naših generala i naše države. Kako li se taj Ante Gotovina i taj Mladen Markač osjećaju?? To me strašno zanima.
Postoje snimke iz 1995.godine iz Knina gdje Ante Gotovina kudi svoje ljude,gdje im govori da mi nismo vandali, životinje. Da treba ratovati po pravilima rata,da treba sve biti čisto. Pa jesu li ti sudci gledali te snimke,jel oni razumiju kakav je to čovjek bio,koliko je srca i poštenja u tom čovjeku.
Sve protiv čega se borio sada ga je ščepalo,i urotilo se protiv njega, Prikazan je da je sve ono protiv čega se borio. Kao kriminalac,lopov...grozno.
Ovo je nepravomoćna presuda,nakon žalbe molim se da se kazna smanji,a u najboljem scenariju da ih puste.
A do onda naše misli su uz vas,mi znamo da ste nevini,i za nas ste heroji. Hvala vam!

Post je objavljen 15.04.2011. u 18:43 sati.