Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/champselysees

Marketing

planiranje i ostalo pod retro Merkurom

Eh da, napunio sinko jučer 5 godina. Prva proslava je bila vrtička. Kućna sa kvartovskim i ostalim frendovima je ovaj vikend. Mjesecima govorimo o nedjelji i taman kad sam najvažnijim Vitinom frendovima najavila da će biti u nedjelju kaže mužić da zakaj ne bi ipak u subotu , da stignemo u nedjelju odahnuti.
"Pa ti radiš u subotu"
"Ne, uzet ću godišnji, tak sam i planirao" rolleyes
Fino da ja o tome nemam pojma. I tak sve organiziramo za subotu. Ajde, barem smo nešto uglavili. Zna se i koja će se torta raditi al ostatak menija se mijenja jer tati svako malo padaju nove ideje napamet.
Tortu će raditi tata, voli raditi torte a još više (čini mi se) kada ga mame hvale kak je finaaaa belj
Kako smo do sada rođendan uvijek slavili prije pravog datuma, a ovaj put kasnije, nekako mi je bilo žao da nema nikakvu tortu na sam rođendan, pa sam dan prije odlučila napraviti jednu brzinku (Bobanovu). Svi oko mene je hvale i stvarno je super jednostavna.
U tijesto idu samo jaja, šećer i čokolada, na to džem od borovnica ili šumskog voća i na sve šlag. Super jednostavno ali kad hoće ići krivo onda sve ide krivo.
I tako se za početak bjelanjici nikako nisu htjela pretvoriti u snijeg. A jaja su bila friška i domaća. eek
Onda sam krenula u dio gdje skladištimo razne stvari za kolače al čokolade za kuhanje NEMA. eek Bila sam uvjerena da smo uzeli 2 komada neki dan kad smo svi zajedno bili u dućanu. Nema. Nije bilo druge nego improvizirati sa mlječnom i malo kakao.
I šećer na kraju, kad sam masu ulila u kalup za torte curilo je na sve strane cry. Je da je kalup prastar al stalno u njemu pećemo torte i nikad niš ne curi. Nisam se dala smesti jer je kalup i onako bio na crnom plehu iz pećnice, pa sam svejedno to stavila na pečenje i ajde, nije sve iscurilo van, ostalo je više nego dovoljno da se napravi torta naughty.
Na kraju je bila odlična, a Vito je puhao svijećice ispred torte da ne bi svijećice na vlakiću potonule u šlag.

Post je objavljen 15.04.2011. u 13:44 sati.