Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Preko Trnja do Zvijezde

Malo prije sam se vratila s kulturnog uzdizanja. Gledala sam Natašu Janjić i Ivana Glowatzkog u predstavi «Preko Trnja do Zvijezde». Teatar Exit. Dugo, dugo nisam gledala tako dobru predstavu kao što je bila ova. Da dobra, fenomenalna je!

Na pozornici krevet, dvije gitare, par kockastih elemenata koji se pretvaraju u stolice, vrata i slično. Prije službenog početka predstave, dok publika još ulazi i žamori, glumci stupaju na scenu. Naizgled nezainteresirani za zbivanja u publici, pričaju međusobno, čitaju novine. Žamor postupno prestaje, glumci se obraćaju publici i uvlače je u zbivanja jedne ivanjske noći, u Zagrebu. Tridesetpetogodišnjaci, uspješna odvjetnica Helena i sitni kriminalac Robi čije se sudbine igrom slučaja isprepletu u jednom baru...

Dvoje glumaca, nekoliko likova. Uvjerljiva, maestralna gluma. Neobična, mladenačka, zaigrana, raspjevana predstava, s duhovitim scenskim rješenjima uz korištenje dječjih igračaka, brzo nizanje scena, predlaganje nekoliko varijanti događaja i pjevanje uz gitare. Pjevaju oboje. Nataša je i ovosezonska Zvijezda koja pjeva. S Markom Toljom. Ako je i dio publike došao iz znatiželje i želje da uživo vidi pjevajuću zvjezdicu, sigurna sam da su izašli više nego zadovoljni.


Post je objavljen 14.04.2011. u 23:34 sati.