Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaovcica

Marketing

Rješenje ili skrivena taktika

Tata se vrlo brzo počeo raspitivati kod iskusnih i „mudrijih“ mama oko toga kako pomoći bebi koja ima grčeve. Naišao je na savjet koji odgovara svima samo ne meni. Naime, stroga dijeta, nemasna i nezačinjena hrana....
Teško mi je palo, jedva sam jela prvih dana jer u životu nisam bila na dijeti. Samo dajte ćevapa, mesine, svega finoga....
Ali, što se mora nije teško, pa sam odlučila isprobati i tu taktiku. Ne može škoditi.
Uglavnom, ne znam je li zbog dijete ili puke slučajnosti, ali mališa zadnjih dana lijepo spava po noći, ako i ima grčeve to je svakako puno manje nego prije. Nitko sretniji od nas.
Naravno, da bi spavao po noći mora malo više galamiti preko dana, al samo neka on zna kad je dan a kada noć.

Uranjeno smo krenuli kod doktora u ambulantu, zakomplicirala nam se pupčana situacija. Otpao je višak, ali (iz nekog razloga) ostalo je „divlje“ meso iliti granulom koji sad već tjedan dana moramo ići u ambulantu „paliti“. Dok to ne riješimo nema pravog kupanja...

Zadnjih par dana je dosta nemiran i nervozan. Nisu grčevi, nije gladan (tako mislimo), čist je i suh... Paralelno s tom promjenom ponašanja počeo je češće tražiti klopu (sa svaka 3 sata to je postalo na najviše svaka 2 sata) a kada jede, to traje puno duže nego do sada (dosadašnjih 20 minuta po obroku postalo je cca 40ak).
Naravno da se odmah nađu određene „mudre“ osobe koje govore kako je dijete stalno gladno, da je razmaženo, da mi mlijeko ne valja i slično. Sva sreća da još imam dovoljno razuma i takve nebuloze ne doživljavam, osim što mi neopisivo idu na živce.
Držim se svoje filozofije da dokle god mi dijete dobiva na težini ja imam kvalitetnog mlijeka, i nema potrebe da mu dajem išta drugo!
Naravno, u ovih 10ak dana što je doma bebolino je dobio već pola kile, tako da mi ja za sada to sasvim dovoljan dokaz.

Našli mi malo vremena, malo popričali sa također friškim mamama, malo proguglali i forumašili, i naišli na sasvim logično objašnjenje za promjenu ponašanja i potreba našeg mališe. Skok u razvoju.
„Dijagnoza“ se poklapa i sa periodom, sa prehrambenim zahtjevima i ostalim promjenama ponašanja.
Uskoro idemo i kod doktora, pa ćemo tu teoriju još potvrditi.

Kod doktora nam nisu upotrijebili taj izraz al nisu se pretjerano zabrinuli; dajte kad traži, ako nema dovoljno uzmite bočicu.
Ali mališa je zato otkako je doma dobio jednu dobru kilu tako da smo sada prešli 4kg.
Ah, kako brzo rastu....


Post je objavljen 14.04.2011. u 09:29 sati.