Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

IZRAELSKA BORILAČKA VJEŠTINA I U NERETVI

U Metkoviću već 3 mjeseca u okviru Kluba slobodne borbe „Specijalac“ manja skupina ljudi iz raznih mjesta (Metković, Matijevići, Ploče, Gabela Polje) različitih dobi, visine, težine i tjelesne spremnosti, trenira izraelsku borilačku vještinu zvanu Krav Maga (hebrejski „bliska borba“).

Krav Maga je u Hrvatskoj slabo poznatija borilačka vještina koja se razvila u Izraelu kao odgovor na potrebu stvaranja efikasne borilačke vještine za koju neće trebati višegodišnje treniranje, kao što to traže druge vještine, a koja će jednom kad se nauči, ostati praktički u refleksima svakog čovjeka.
Krav Maga nema dakle neke posebne filozofije, već nastoji iskoristiti prirodne reakcije i pokrete čovjeka i stvoriti od njih borilačke pokrete praktične za sve osobe, bez obzira na starost, zanimanje i fizičku spremnost.
Trener Krav Mage u Metkoviću, Ante Galov, se obučavao za ovu vještinu kod Dubravka Magdića, instruktora Krav Mage za Hrvatsku, inače čovjeka koji se obučio za 4 borilačke vještine, ali je Krav Magu izabrao kao svoj glavni poziv obzirom na praktičnost iste.
Ono što je specifično kod Krav Mage je da se ne uče složeni pokreti kao što je to kod karatea, aikida i drugih vještina, već se vještina bazira na efikasnim, brzim i često refleksnim pokretima koji kad se utreniraju brzo postaju učinkovito obrambeno sredstvo protiv napadača.

Svako treniranje je prilagođeno osobama koje treniraju i svatko može izabrati što mu odgovara za rad, a što ne. Zbog takvog načina obuke, Krav Maga je postala iznimno popularna diljem svijeta, a ponajviše u SAD-u gdje ima najbrži rast po broju osoba koji treniraju neku vještinu.

U Krav Magi nema „nedozvoljenog“ ili „nepoštenog“ udaranja. Krav Maga uči kako se u svakoj situacija obraniti na najbrži, najlakši i najefikasniji način, a uči se obrana i u svakodnevnim situacijama koje druge borilačke vještine nemaju praksu učenja – primjerice obrana u vozilu od napadača izvan vozila (većina se bar jednom nađu u neugodnoj situaciji s „nervoznim“ vozačem).

Prve rezultate, odnosno sposobnost za obranu, osoba koja trenira 2-3 puta tjedno, stječe nakon 3-4 mjeseca treniranja, dok se nakon 1 godine takvog treniranja osoba može sa popriličnom sigurnošću upustiti u gotovo svaki (obrambeni) sukob.

Metković je jedino relativno malo mjesto u kojem u Hrvatskoj možete trenirati Krav Magu pa je na neki način šteta i ne iskoristiti jedinstvenu mogućnost treniranja ove efikasne borilačke vještine.

Treninzi su organizirani u večernim satima i to ponedjeljkom, srijedom i petkom s početkom u 20.30 sati (prostorije Karate kluba Metković iza „Razvitkove“ zgrade), a osobno se urednik bloga uvjerio da je ekipa na treninzima potpuno normalna, nimalo agresivna i trenira s oprezom i bez ozljeda.

Ukoliko tko želi trenirati Krav Magu, kontakt broj je 099/800-3032

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 14.04.2011. u 00:02 sati.