Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/the-only-way-out-is-to-die

Marketing

Demoni [fallen angels]

Demoni se danas, po krscanskoj, islamskoj i zidovskoj tradiciji, smatraju zlim bićim koja opsjedaju ljude. Njih se ljudi boje i zato mole "boga" da ih spasi od tog "zla".

Smatram da je demon biće jače i moćnije od čovjeka. Nihova je inteligencija veća nego ljudska (što nam podkrepljuje i Biblija). Sposobni su uči u čovjekovo tijelo i preuzeti kontrolu nad njime, govoriti i djelovati kroz njega, pa čak i opsjednuti tijelo.Moguće ih je ''osjetilno'' doživjeti prilikom komunikacije sa spiritističkim medijem ili posrednicima koji su svoje tijelo i um dali na raspolaganje duhovima.djeluju izvan prirodnih zakona, ljudskih osjetila. snaga demona uzrokuje okultni pritisak na čovjekov um i tijelo. U stanju su proizvesti nemoći i bolesti, osobito psihosomatske naravi (ludilo, poriv za samoubojstvom, hladnokrvnim ubojstvom, i sl.).

Demonologija je znanost koja proucava hijerarhiju demona. Postoje mudriji, snazniji, stariji, i mocniji demoni; ovisno o hijerarhijskom polozaju. Demonologija se razlikuje od demonolatrije. Demonolatrija je obozavanje i stovanje demona.


Post je objavljen 13.04.2011. u 09:22 sati.