Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Ministar Davor Čordaš sa predstavnicima Republičke udruge radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske, državljana Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Banjaluci

Predstavnici Udruge radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske, državljana Bosne i Hercegovine, upoznali su ministra Čordaša sa problemima sa kojima se suočava ova populacija, naglašavajući stambeno zbrinjavanje bivših nositelja stanarskih prava u Republici Hrvatskoj, pitanje neisplaćenih mirovina, povrat privatne imovine, prava iz rada i radnih odnosa i druga prava.
Ministar je konstatirao da je te probleme potrebno rješavati kroz nadležne institucije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, te da će Udruga imati potporu Ministarstva u okviru raspoloživih sredstava namijenjenih pomoći udrugama koja se bave ovom problematikom.
Predstavnici Udruge informirali su ministra o svojim aktivnostima i zahtjevima koje vode kod nadležnih institucija Republike Hrvatske uključujući i aktivnosti koje su imali sa predsjednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem. Razgovarano je i o rješavanju problema građana Bosne i Hercegovine koji su bili zaposleni u poduzećima u Republici Hrvatskoj i otpušteni sa posla u periodu 1991-1995 godina. Ministar je izjavio da će u suradnji sa Ministarstvom rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske istaći ovaj problem, s ciljem da se to pitanje aktivira kod nadležnih institucija Bosne i Hercegovine.
Predstavnici Udruge upoznali su ministra sa pripremom konferencije u Banjaluci, na temu povratka izbjeglica u Republiku Hrvatsku i ostvarivanja njihovih prava, čije je održavanje planirano sredinom svibnja.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS


Post je objavljen 09.04.2011. u 10:48 sati.