Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Stranka hrvatskog zajedništva, podružnica Zadar osnovala mjesni ogranak Diklo

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 9. travnja 2011. godine u Zadru, Stranka hrvatskog zajedništva- podružnica Zadar osnovala je mjesni ogranak Diklo. Za predsjednika ogranka izabran je Zoran Špaleta.

Na osnivanju mjesnog ogranka Diklo predsjednik ogranka izvjestio je da najveći problem stanovnicima Dikla zadaje deponij smeća. Kad je počela sanacija navedenog deponija smeća, gradsko poglavarstvo grada Zadra je dalo obećanje da će deponij biti premješten na drugu lokaciju do kraja 2010. godine.

Umjesto toga, podigli su ogradu oko deponija i ukinuli sve putove koji vode do privatnih parcela čiji su vlasnici starosjedioci Dikla. Čak su ogradili i neke privatne parcele te ih je Čistoća Zadar prisvojila i postala njihov vlasnik tako da prvotni vlasnici više ne posjeduju svoje parcele.

Pojedini vlasnici spomenutih (izgubljenih) parcela podigli su tužbu prije godinu dana protiv poduzeća Čistoće Zadar, ali do ročišta nije još došlo (izgleda da i neće).

Poduzeće Čistoća je zvalo pojedine vlasnike te nudilo za otkup tih njihovih parcela smiješnih 3 kn po jednom m2, jer bi kasnije prenamjenili te parcele za golf igrališta te ih zatim prodali daleko skuplje.
Kasnije su tvrdili (Čistoća Zadar) da su to njihove parcele (a nude 3kn po m2 prvim vlasnicima) iako je očita uzurpacija parcela.

Za usporedbu, jedan od vlasnika je na tu smiješno nisku cijenu koju mu nude izjavio da čak i upotreba javnog WC-a u Beču dođe 1 euro.

Najveći problem što se deponij nalazi u centru grada pa otpadni plinovi se spuštaju na grad, tako da djeca koja žive u predjelu Bokanjca i Dikla imaju zdravstvene probleme - TROVANJA.

Rješenje je naravno da se deponij premjesti daleko od grada, što je Županija već imala u planu, ali netko to očito koči. Probleme u Zadarskoj županiji rješavaju podobni-nesposobni djelatnici i zato oni deponij ne mogu premjestiti nikada.



Zadar, 9. travnja 2011. godine



Predsjednik ogranka SHZ-a Diklo

Zoran Špaleta




Post je objavljen 09.04.2011. u 15:26 sati.