Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

KOSA JE NAJVAŽNIJI MODNI DETALJ...


Kosa je uvijek bila jedan od najvažnijih modnih detalja. I u prošlosti i u sadašnjosti. Frizura može napraviti to da izgledate kao božica ili, s druge strane, vještica. Kosa i frizura čak su i neki od najtraženijih pojmova na Internetu. Što znači da milioni ljudi žele znati sto je in, a što out. Lijepa i njegovana kosa pravi je ukras. A njega kose počinje iznutra - hranom.
Uz proteine, koji izgrađuju vlasi, za lijepu i zdravu kosu nužni su vitamini, kao i hrana bogata tvarima koje u biokemijskim procesima u organizmu za sebe vežu slobodne radikale. Njima je bogato crveno voće: jagode, ribizle, borovnice kao i zeleni čaj.
  Izbacite slano i bijeli šećer
Korisni su i sirevi, jer su bogati čistinom i cisteinom, te aminokiselinama koje izgrađuju proteinsku strukturu vlasi. Izbjegavajte slanu hranu i bijeli šećer: potpuno ih izbacite iz prehrane.
Treba piti mlijeko, jesti jaja, ribu, zeleno povrće, voće (osobito dinje) i žitarice zbog sastojaka koje sadržavaju, a sprečavaju ćelavost (proteini, kalcij, jod, vitamini A, B, E i C).
  Nema pomoći bez minerala
Minerali su iznimno potrebni zdravoj kosi. Svakako ih uključite u prehranu! Poremećaji takve vrste brzo dovode do ispadanja kose ili preranog sijeđenja. Navalite na grahorice, lješnjake, svježe neobrađeno voće i povrće, jogurte i kozje mlijeko. i, naravno, ako ne pušite, osim boljeg zdravlja, vaša kosa bolje miriše.


Post je objavljen 09.04.2011. u 10:16 sati.