Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

New reviews: David Guetta-'Where dem girls at', Jennifer Lopez-'I'm into you', Nicole Scherzinger-'Don't hold your breath'

NOVE RECENZIJE: David Guetta-'Where dem girls at', Jennifer Lopez-'I'm into you', Nicole Scherzinger-'Don't hold your breath'
NA IVICI STRPLJENJA (coming soon):
Beyonce-'Girl'
Lady Gaga-'Judas'


David Guetta, Nicki Minaj & Flo Rida-'Where dem girls at'
|Disco orgija.|
_ Prvi single s novoga, petoga albuma francuskog DJ-a (CD još u pripremi).

_David Guetta je jedan od rijetkih producenata čije je ime popularno (ili popularnije) od pjevača koji izvode njegova djela. Istaknuta je figura vala dance hitova u protekle dvije godine, a sada je možda vrijeme da bude pionir novoga trenda? 'Where Dem Girls at' zvuči drugačije od uobičajenog Guettinog zvuka, ali nije začetak novoga pokreta, nego ansambl IN stilova. Guetta se de facto povodio za nedavnim hitovima Black Eyed Peasa (naglašeni bas), Duck Sauce (uuuu iz Barbare), Max Martina i Dr. Lukea (kinetika industrijskog pop-a).
Ma prisluškivanje je zapravo sasvim normalna stvar ,a međusobnu sličnost je gotovo nemoguće izbjeći u globalnom modernom društvu. 'Where dem girls at' će sigurno rasturiti sve svjetske klubove i biti jedna od pjesama po kojima ćemo pamtiti nadolazeće ljeto. Zanimljivo će biti pratiti ljubomorne ispade 'Lil Kim' kad joj kolegica reperica pokori svjetske ljestvice. Nicki Minaj prije nismo mogli sažvakati, a sada se čak i radujemo njezinim blesavim intonacijama. Za razliku od Nicki, Flo Rida je na domaćem terenu jer su party, plesne pjesme njegova specijalnost; vokal mu se odlično nosi sa synth podlogom, a repetativni refren naravno da dopire do publike.
Sažetak TXT-a: Što više cura, to bolje.
_produkcija: 5/5- mehanička dinamičnost, efektno uvrtanje matrice..
_vokal: 4/5-luckasta Nicki (mogla bi posuditi glas nekoj crnoj barbici), standardni Flo Rida-vladar plesnih podija
_riječi: 2/5-simplicistički opis provoda.
Ukupna ocjena:4/5

Jennifer Lopez & Lil Wayne-'I'm into you'
|Na ljubavni upravljač.|
_JLo priprema sedmi studijski album 'Love?' koji bi, nakon višestrukih odgoda, napokon trebao izaći ovoga ljeta. Internacionalni hit 'On the floor' i eksponiranost u Američkom idolu će sigurno pomoći pjevačici da ostvari comeback kakav joj dolikuje.

_'I'm into you' je melodična ljetna pjesma te je kao takva vrlo prirodna sljedbenica prvoga singla 'On the floor'. Jennifer ponovno surađuje s muškim reperom, ovoga puta je to Lil Wayne; njegova prisutnost znači da je lagani plesni pop pomiješan s urbanim elementima.
Zaraznost pjesme se uglavnom bazira na univerzalnom- 'Na na na na e' i jednostavnom tekstu.
Sažetak TXT-a: Napet joj je kao djetelina s četiri lista.
_Producenti (Stargate) su se suzdržali od pretjerivanja pa je 'I'm into you' vrlo opuštajuća i ugodna pjesma s -pro forma- rep odjeljkom.
Ocjena:3+/5

Nicole Scherzinger-'Don't hold your breath'
|Slobodno zadržite dah jer vas neće ostaviti bez njega.|
_Drugi single s debitantskog albuma nekadašnje predvodnice (raspale)ženske grupe 'Pussycat Dolls'. Na albumu prvijencu 'Killer love' će se naći i prvi pjevačičin solo hit single 'Poison'.

_'Don't hold your breath' je žalosna pop pjesma koja stvara plesnu energiju iz povrijeđenog ponosa i popratnog osvetničkog poriva. Dok su strofe fragilne i depresivne, refren se napinje srdžbom pa je postignuta efektna razlika naboja.
Sažetak TXT-a: Slatko ga ostaviti u beznađu.
_Hrabar stav, dobar vokal, šminkerska produkcija, pamtljiv refren; ipak fali nekog uzbuđenja jer eufonija pjesme brzo dosadi, a refren postaje suviše repetativan.
Ocjena:3+/5

Post je objavljen 07.04.2011. u 16:35 sati.