Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/danakcije

Marketing

Sudionici o Danu akcije

Drugi put u gradu Opatiji se održava Dan akcije, što je dobar povod da ovim tekstom pokušamo objasniti ideju Dana Akcije te kako je zapravo došlo uopće do tog projekta.

Razgovorom s jednim od glavnih organizatora, Igorom Bajokom, saznali smo zapravo kako je do projekta došlo, te što se od njega očekuje u budućnosti. Prije sedam godina, Gong je organizirao studijsko putovanje u Amsterdam s ciljem da se posjeti institut za javnu politiku koji je provodio projekt «Find your way in local goverment» koji je kao glavni cilj imao poticanje mladih na aktivno uključenje na lokalnoj razini. Po uzoru na tu ideju, nastao je Dan Akcije, nadodaje Bajok. Gong je prvi puta ovakav projekt proveo u gradu Rijeci, zahvaljujući velikom odazivu i uspješnosti projekta, ideja se nastavila dalje te osim u Rijeci, Dan Akcije provodi se i u Opatiji i Pazinu, objašnjava Bajok. Nadalje, kao glavne ciljeve Bajok navodi da se učenici nastoje upoznati s djelovanjem lokalne samouprave, razviju prezentacijske tehnike govorenja, nauče kako pravilno raspolagati s javnim sredstvima te ono najbitnije - kroz rad uče se odgovornosti. Glavni pokazatelji da projekt uistinu djeluje, je taj da se projekt provodi i ove godine te da mlad ljudi koji su bili uključeni prošle godine također i ove godine aktivno sudjeluju u projektu.


Linda Kršanac i Albert Haller

Razgovarajući sa sudionicima dana akcije postavili smo im tri osnovna pitanja.Na pitanje što ih je potaklo na sudjelovanje u danu akcije, najčešći odgovor u provodjenju ankete je bio samo sudjelovanje u novom projektu u kojem do sada nisu imali prilike sudjelovati ili su ovdje na prijedlog profesorice.Drugo pitanje odnosilo se na značaj akcije,svi su se složili da su projekti poput ˝Dana akcije˝ korisni za mladu zajednicu .Gledajući korisnost ovog projekta svi su se složili da potiče zabavnu edukaciju kroz druženje mladih ljudi.

Mateja Mostarac
Snimio: Josip Basan

Post je objavljen 07.04.2011. u 11:25 sati.