Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Jedinstveni Vrgorčani spasili hitnu službu!

Prema informacijama dobivenima iz Zagreba od strane gradonačelnika Matkovića, delegacija u sastavu: gradonačelnik Boris Matković, dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, dr. Leo Luetić, ravnatelj hitne medicinske skrbi Splitsko-dalmatinske županije i Helena Bandalović, županijska pročelnica za zdravstvo, održala je sastanak sa državnim tajnikom u ministarstvu zdravstva i socijalne pomoći dr. Draženom Jurkovićem po pitanju najave ukidanja vrgorske hitne službe u sadašnjem ustroju.

Nakon dužeg sastanka ministarstvo je popustilo, i Vrgorac novom reformom hitnih službi neće izgubiti liječnike i vozače, odnosno pasti na status T2, već će dobiti cjeloviti medicinski tim, uključujući liječnike, medicinske sestra i vozače (status T1).

Nakon nekoliko dana neizvjesnosti, Vrgorčani napokon mogu odahnuti. Gubitak hitne pomoći u punom sastavu mogao je uzrokovati ozbiljne posljedice po zdravlje pacijenata u budućnosti, ali angažmanom novinara i blogera, koji su namjeru Ministarstva zdravstva uvidjeli na vrijeme i alarmirali javnost sa prijetnjom prosvjedima i drugim akcijama, hitna služba je obranjena!

Isto tako saznajem kako je i gradska oporba prije današnjeg sastanka sklopila dogovor kako će, u slučaju negativnog zaključka po pitanju hitne službe, podnijeti zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća gdje bi se također raspravljalo o ovoj temi, a autor ovih redaka, kao i Vrgoračke novine u cijelosti, planirale su cijeli niz aktivnosti, uključujući i prosvjede.

Na kraju ističem da mi je drago što je zajedničkom akcijom Vrgorčana, kako gradonačelnika koji je bio na sastanku u ministarstvu, tako i medija i ovog bloga, koji su namjere ministarstva na vrijeme i otkrili, spašena institucije vrgorske hitne službe. Iako je gradonačelnik ostao pri stavu da se samo radilo o nesporazumu, prezentacija Ministarstva zdravstva, koju imam u posjedu, govori nešto potpuno drugačije. Vrgorac je zaista bio u ozbiljnoj opasnosti da izgubi hitnu službu u dosadašnjem obliku. Problem je samo što su to morali otkriti mediji kako bi se nešto pokrenulo.


Post je objavljen 06.04.2011. u 16:32 sati.