Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Pojačati ulaganja u ženski nogomet !

Foto by B.Mr.Foto : B.Mr.

Uvijek postoji prvi put,pa su tako i nogometašice Norveške reprezentacije U-19 svladale u međusobnom srazu,do tada nikad pobijeđenu,Englesku izabranu vrstu. Ambicije Skandinavki sada se već protežu do polufinalnih borbi u Italiji na predstojećem Europskom prvenstvu . Prije mogućeg ostvarenja,visoko postavljenog cilja, nogometašice Norveške zacijelo će znati proslaviti nogometni trenutak za pamćenje. Ne pobjeđuje se svaki dan velika Engleska reprezentacija. I to još u nogometnoj igri... Huu,tu su Englezi posebice osjetljivi. Norveška kao prvoplasirana selekcija na odigranom mini turniru u Hrvatskoj osigurala je mjesto u Italiji,dok će nogometašice Engleske još neko vrijeme drhtati nad upitnim putem Via Italija.... Možda na kraju i ne vide "talijansku čizmu".

Da li će kao najbolja drugoplasirana momčad ostvariti plasman,vidjeti će se kada se prikupe rezultati svih mini turnira drugog kvalifikacijskog kruga.

Foto by B.Mr.Foto : B.Mr.

Norveška,Njemačka,Španjolska,Rusija,Nizozemska,te Švicarska pridružiti će se kao prvoplasirane reprezentacije domaćinu u Italiji UEFA Europskog prvenstva U19 za nogometašice.

Sedam velikana ženskog reprezentativnog nogoša je poznato. Vidjeti ćemo tko će im se još pridružiti. Engleskinje , ispostavilo se kasnije, svoje športske ambicije suzile su u 12 minuti utakmice s Norvežankama nakon izvedenog kornera,te fantastične reakcije Melisse Bjĺnesřy koja poentira za svoju repku. Kada se tome pridoda nerealizirani jedanaesterac kapetanice Jordan Nobbs u 30 minuti za Englesku, onda se može ustvrditi kako favorizirane nogometašice s Otoka nisu imale svoj dan.

Statistički utakmica je bila podjednaka u svim detaljima,osim postignutog pogotka "gostujuće" reprezentacije na ovoj tekmi , koji je donio veliko slavlje na kraju za Norvešku repku. Zasluženo.

Dobro,ipak su obje reprezentacije bile gošće Hrvatske.

Četvrta skupina odigrala je svoje susrete unutar drugog kvalifikacijskog kruga u našem Novigradu i Umagu. Eto nas i kod naše reprezentacije.

Nakon fantastičnog rezultata i prolaska prvog kruga koji se održao u Osijeku i Vinkovcima, naše mlade nade ženskog reprezentativnog nogoša pokušale su ostvariti nemoguću športsku misiju, plasman na završnicu u Italiji. Pokušale !!!! Krivo sam se odrazio. Ne samo da su pobrale mnogobrojne pohvale za svoj trud i zalaganje sa strane športskih suparnica,već su pokazale ogroman pomak tehničko-taktičkog postava momčadi , ponajviše zahvaljujući radu stručnog stožera kojemu je na čelu izbornik Dean Klafurić. Čovjek zna posao.

Hrvatska repka svojim nastupom na atraktivnom mini turniru stvorila je dodatni korak ka tako neophodnom nogometnom iskustvu.

Mladost, znanje,struku , voljni elemenat , te ponajviše htijenje i kvalitetu za usavršavanjem nogometne vještine posjedujemo, stoga je ovakvo stjecanje iskustva neprocjenjiva nogometna vrijednost. Samo se na takav način može napredovati. Uz neizostavnu bezrezervnu podršku struktura unutar HNS-a,put ka svijetlim danima vidljiv je već na kraju tunela.

Ne treba sada tu kukati poradi (ne)planiranih poraza. Pružimo maksimalnu podršku nogometašicama i stručnom stožeru u daljnjem radu. Ipak,postignut je ogroman uspjeh.

Treba pojačati stručni stožer, gdje u nekim segmentima ima propuha u radu , a ženskom nogometu osigurati još bolje uvjete.

Mlade nogometašice ubrzo će biti okosnica seniorske izabrane vrste,stoga podržimo ih kako bi u budućem periodu mogli dugoročnije računati na športsku kvalitetu unutar seniorske vrste.

A onda se tu očekuje B U M ! Muškići ,čuvajte se ! Stižu nogometašice.

Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'osPost je objavljen 06.04.2011. u 13:36 sati.