Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ritam-zivota

Marketing

popis stanovništva

Kod mene popisivači još nisu bili, ali mi se ne sviđa kako je sve organizirano. Čitam u novinama da je u Samoboru jedan popisivač osuđen za širenje rasne i vjerske netrpeljivosti, deklarirani nacist. Izvrsno, em osuđivan, em nacist. I sad ti njemu reci da si po vjeroispovijesti- Židov! Ne mogu vjerovati da kad su primali ljude za popisivače da nisu provjeravali bar tu sitnicu, jel netko osuđivani kriminalac!

Danas ima svega i svačega, svakakvog kriminala. I sad ti pusti nepoznate ljude u kuću! Kad mi pokuca na vrata, neću ih pustiti dok mi ne pokažu nekakvu iskaznicu. Kriminalci su spretni i domišljati, pa bi se vrlo lako moglo dogoditi da se netko predstavi kao popisivač, da ga pustiš u kuću i da te onda lijepo opelješi.

Kažu i da je popisivanje anonimno. Kako je anonimno ako mi netko pokuca na vrata kuće gdje lijepo piše moje ime i prezime i još me pita za OIB?! A upisuje i moje ime i prezime? Dakle, popisivač zna apsolutno sve o meni i mojoj obitelji. Je, piše na obrascu da je to tajna, ali ako su popisivači nacisti i osuđivane osobe, nisam baš sigurna da će oni tu tajnu čuvati ili da ju neće zloupotrijebiti.

Post je objavljen 05.04.2011. u 16:13 sati.