Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

RASPRODAJA ZEMLJIŠTA BEZ DRŽAVNE KONTROLE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Čelnici općine Stankovci zloupotrijebili su Zakon o poticanju razvoja u svom interesu, a ne u interesu razvoja malog gospodarstva. Nakon što su od države dobili zemljište s mirazom (za poslovne zone), isto su prodavali i dalje prodaju po cijeni od 7 do 35 eura po metru kvadratnom. Može se reći da je država uložila značajna sredstva u poslovne zone, odnosno u opremanje zemljišta te ih ista ne potražuje natrag i nakon što općina proda to isto zemljište.

Što je država dala zemljište sa svim troškovima pripreme, to čelnici samouprave zarade od prodaje. Isto smatraju i knjiže kao čist izvorni prihod. Nema govora o tome da bi se i jedna lipa usmjerila u subjekte malog gospodarstva. Prodaju za svoj račun, a sredstva troše nenamjenski. Oslobođeni županijske i državne kontrole love u mutnom nedozvoljen plijen.

U poslovnim zonama ne otvaraju proizvodne pogone već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih. I gle čuda, sada u poslovnoj zoni Stankovci razni mešetari koji su preko općine jeftino kupili zemljište, izgradivši na njima prazna skladišta i hale, skuplje preprodaju to isto zemljište za 70, 860, 1220 i 1240 eura po m2. SHZ podružnica Stankovci raspolaže s dokumentacijom u svezi navedenog. Uvidjevši da je to unosan posao, čelnici općine istim stilom i dalje jeftino rasprodaju zemljište bez državne kontrole.



Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Hrvatske
4. USKOK-u
5. Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru


U Stankovcima, 3. travnja 2011.godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA STANKOVCI





Post je objavljen 03.04.2011. u 13:50 sati.