Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madameb

Marketing

Heavy in your arms

Čitalo sam malo o tim migrenama. Uvijek sam imala glavobolje, i po tjedan dana duge, jednom sam završila na hitnoj. Ali do prije par godina nisam imala baš prave migrene. Kaže internet da imam migrenu s aurom. Aura se može očitovati kao smetnja vida, mrlja u vidnom polju koja se povećava; zamućen vid, ili čak i potpuna sljepoća na jednom oku, no mogu se javiti i svjetleće točkice, zvjezdice ili cik-cak crte. Mogu se javiti i drugi neurološki simptomi, npr. utrnulost i slabost u ruci i nozi, te utrnulost u jednoj strani lica, smetnje govora, promjene raspoloženja, vrtoglavice, nelagoda u prsima. Aura obično traje oko pola sata, ne duže od sat vremena, i nakon nje se javlja glavobolja, mučnina i osjetljivost na svjetlo i/ili zvuk. Katkad se glavobolja javi tek nakon nekog vremena, a koji put se uopće ne javi, već napadaj završava aurom. Glavobolja nakon aure, ukoliko se javi, traje obično od 8 do 24 sata, najčešće je jednostrana ali može se proširiti i obostrano, s time da je jača na onoj strani na kojoj je počela. Bolesnici osjećaju opću slabost, blijedi su, razdražljivi, najčešće sa izraženim kolobarima tj. podočnjacima oko očiju i podbuhla lica.
Nije baš veselo, ali to ja imam. Pojavi se iznenada, nemogu nikada razlučiti zašto. I te sjene uvijek mi mute vid. Ili ujutro dok pijem kavu prije faksa, ili dok idem s faksa, ili dok sam na faksa, ili doma eto bezveze, ili se probudim s glavoboljom. Eo trajalo mi je tri dana. Kupila sam ibunoprofen kaže za migrene, popila sam sinoć. Osjećam se super. Još patim od manjka željeza otkad znam za sebe. Nemarna sam znam, trebam jesti što više crvenog voća. Kad je sve crveno voće sezonsko voće. Nemojte mi ni spominjati lubenicu, ne volim ju nikako. Ali veselim se trešnjama i višnjama i kupinama. Baš je pina colada spomenula kupinovo vino, moje najdraže. I najviše te i udari o glavu. Nakon jedne čaše kao jedna doza tbl nekih jakih . Kao što kažem opet je sezonsko. Imam te sreće pa roditeljini poznanici nas opskrbljuju kupinama i vinom. Teško je stalno paziti sta smiješ jesti šta ne. Zato sam navikla biti loše raspoložena većinu vremena. Najčešće pred mengu ili tokom, kad mi se manjak željeza smanji na nulu :) A što je najgore, imam tbl imam kapsule imam šumeće tablete. Eo kako ovo pišem, upada mi oko kutija šumećih tbl. Morala sam se ustati i napraviti si. Ne sjetim se nikada.

Moram promjeniti, pročitala sam maloprije Jedan dan. Razočarala sam se na kraju. Jebiga. Sad čitam od Susan Elizabeth Phillips Evin grijeh. U medjuvremenu sam pročitala i Posvetu od Emma McLaughlin i Nicola Kraus, imaju isto divnu knjigu Dadiljini dnevnici. To nije moja posudila sam iz knjižnice. Stvarno moram nadopuniti popis. Kupujem mjesečno barem 4 knjige. Nema više ni mjesta na policama. Manijak za knjige. Jučer kupila tri u tisku. Eo budem popunila popis, eo sada :)



I was a heavy heart to carry
My beloved was weighed down
My arms around his neck
My fingers laced to crown

I was a heavy heart to carry
My feet dragged across the ground
And he took me to the river
Where he slowly let me drown

My love has concrete feet
My love's an iron ball
Wrapped around your ankles
Over the waterfall





Post je objavljen 02.04.2011. u 15:27 sati.