Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Poziv kardinala Bozanića na molitvu za Domovinu 8.4!!!

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u petak 1. travnja obavijest svim dekanima i svećenicima Zagrebačke nadbiskupije o danu molitve za Domovinu.

„U skladu s odlukom Hrvatske biskupske konferencije da se diljem naše Domovine u petak, 8. travnja, moli za Domovinu, pozivamo sve župne i druge vjerničke zajednice, da toga dana, prije svega u župnim crkvama, ali i na drugim bogoštovnim mjestima, organiziraju molitvene susrete, tijekom kojih ćemo pred Gospodina iznijeti potrebe našeg naroda, kršćansko suosjećanje i potporu sa svima koji su u životnoj kušnji, te moliti za dar Božjega Duha za sve kojima je povjerena briga za mir, pravednost i opće dobro. Predlažemo da se ta molitva ostvari kao klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom ili pak kao pobožnost Križnoga puta. Ujedno napominjemo da će u zagrebačkoj prvostolnici 8. travnja u 18.30 sati biti jednosatno klanjanje pred Presvetim, koje će predvoditi zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.
Sve vas najsrdačnije pozivamo da se pridružite tim molitvenim slavljima koja odgovaraju molitvenoj pripravi; koja nas pozivaju na ozbiljnost življenja vlastite vjere i zadužuju u zajedništvo Božje prisutnosti, kako bismo obasjani svijetlom križa u nadi išli ususret proslavi Kristova uskrsnuća. Pozivamo braću svećenike da u nedjelju, 3. travnja o ovome obavijeste svoje vjernike"

Evo, ja idem danas u katedralu, sv. misa je u 18h, nakon toga sat klanjanja za domovinu, korizmeni je petak, postimo za Hrvatsku!

A nakon toga - na filmsku tribinu "Lik Svećenika u filmu" - danas je film Luisa Bunuela, Nazarin!

Post je objavljen 08.04.2011. u 07:15 sati.