Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

...sjaj i bijeda velegrada!

...Amadeus-Falco

Sicam se te jeseni 2001.g. ka' da je jucer bilo, jer bas su tih dana pali „Blizanci“ u NY, a ja mantajuc sa mojim ludim kumom u potrazi za polovnim autom u to isto vrime „osvanem“ u malom stancicu kod frenda na sjeveru Njemacke.
...Hamburg, ni kilometra blize ni dalje!
Al' da ne bi puno detaljizira odmah cu u glavu sa pricom.
...veceras izlazimo!...odma sa vrata objavi nam Zara svoj plan za tu subotnju vecer.
...a di cemo???...naivno cu ja, a kum se odma nadoveze na njegovu spiku.
...kume, bog te...pa di bi mogli, nego u zivot!!!
...aj ne pizdite, mogu i mislit, nego stvarno di idemo?...jebate, pa Hamburg ima stanovnika ka' pola Hrvatske!
...e pa Pajdo idemo drito u Reeperbahn, da znas!!!



...e jesi mi puno reka, pa znas da njemacki ne znam beknut!
...ha, pa tamo di idemo i ne tribas znat jezik, on ti je bitan za druge stvari!...smjeska se je vragolasto Zara dok se brija u kupatilu.
...znaci idemo jest, a jel' dobar restoran...idemo na ribu??? ...naivno sam uletija, na sta se kum odvalija smijat ka' blesav.
...kume, koji se ti kurac smijes?...ako si radija u Njemackoj, mislis da si popija pamet cilog svita, znas li ti di idemo???
...hahahahaha, znam bleso! ...daaaaa, bit ce riba za popizdit, a Reeperbahn ti je jedna od glavnih atrakcija u gradu i za domace i za turiste. Zovu ga jos Die sündige Meile, a to ti je u prevodu „Gresna milja“, jel ti sad jasnije!?
...aaaaaaaaa, jel TO tamo di ima i neka „crvena strase“???...prosvitle i meni lampice u glavi.
...da, daaaa samo to ti se zove Herbertstrasse i tamo ti kurve side u izlozima pa ti biraj!
...ae, taman posla...sve se bojin da bi nesta prova iz takvog izloga!?...
...aj dobro, vidit cemo to jos!...nego dosta cakule, iste ste pickice pred randes...jeste li vise gotovi?...pozuriva nas je Zara.
...da, daaaaa, samo da se navonjam maloooooo!!! ...dera se kum iz kupatila, spricajuc se parfemom da me je davilo i u hodniku.
I tako za jedno uru vrimena jurnjave Zarinim crnim BMW-om, prolazeci kroz sjaj i guzvu velegrada, stigli mi u epicentar nocnog zivota.
Kisica je lagano rominjala, a ja sam se osjeca bas nekako bezveze, neka nervoza me uvatila ka' da idem opljackat banku, al' gledajuc mnostvo svita oko sebe, pogotovo muske populacije odlucim se prepustit blazenom filingu za oci jer cim smo prosli kroz prolaz na crvenoj visokoj ogradi koja vizualno nije dozvoljavala pogled u tu strase za hardcore aktivnosti, preuzja me onaj drugi osjecaj kojeg ne triba objasnjavat...ha, ZNA SE!



Bljestavilo striptiz barova, sex-shopova... prostitutke u izlozima, kabarei, klubovi sa peep show-om, bordeli, nizali su se jedan do drugog.
Pa' mi je odma na pamet oni vic kad je Mujo tako obilazija izloge sa kurvama i prisao jednom, kucnuo o staklo i upitao onu damu iz izloga:
...i koliko to kosta??? ...a ova mu odgovori uvijajuc se mazno: ...100 € !, ...da bi onda Mujo njoj nosalantno rekao: ...pa i nije tako skupo, a jel to IZO il' obicno staklo???
U tom trenutku dok sam prolazija kraj jednog lipog rozog izloga i smjeska se zgodnoj plavusi u njemu, osjetim da me netko povuka za rukav.
Okrenem se i prvo sta sam vidija bile su zenske lipe plave oci...

...nastavlja se! belj

...lip pozdrav! mah



Post je objavljen 01.04.2011. u 00:05 sati.