Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Ledene kocke

Po Internetu ima raznih recepata za Ledene kocke njami, sigurno ste i ovaj mogli negdje vidjeti thumbup. Ali ja ga nisam preuzela s neta, nego iz mamine bilježnice cerek.


Image and video hosting by TinyPic

Biskvit
10 bjelanjaka
10 žlica šećera
10 žlica brašna
+
za preljev:
100 ml vode
200 ml mlijeka

Svijetla krema
450 ml mlijeka
5 žumanjaka
5 žlica šećera
1 prašak za puding od vanilije
1 žlica brašna
125 g mekanog margarina/maslaca

Tamna krema
450 ml mlijeka
5 žumanjaka
5 žlica šećera
1 prašak za puding od čokolade
1 žlica brašna
125 g mekanog margarina/maslaca

Premaz
200-250 ml vrhnja za šlag ili 2 šlag pjene iz vrećice



Za biskvit, od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg. Postupno dodajte šećer i sve dobro izmiksajte: da se šećer rastopi, te da smjesa bude glatka i sjajna.
Lim (oko 36 cm x 24 cm) namastite i pobrašnite pa rasporedite smjesu. Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 15ak min., provjerite čačkalicom je li pečeno.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Mlijeko zakuhajte s vodom i vrućom tekućinom prelijte ohlađeni biskvit. Prije premazivanja kremom, ostavite ga oko pola sata da odstoji, kako bi upio tekućinu.


Za svijetlu kremu, pjenjačom umutite žumanjke i šećer s mlijekom pa dodajte prašak za puding i brašno. Smjesu ulijte u lonac i zagrijavajte ju često miješajući pjenjačom. Kad zakuha, kratko ju prokuhajte stalno miješajući, kao puding.
Kuhanu smjesu prebacite u posudu za miksanje i ostavite da se ohladi, povremeno promiješajte. Možete ju staviti u sudoper napunjen hladnom vodom, brže će se ohladiti.

Kremasto izmiksajte 125 g mekanog margarina pa ga umiksajte u ohlađenu svijetlu smjesu.

Na isti način napravite i tamnu kremu.


Kada biskvit upije tekućinu, prvo ga premažite jednom kremom pa onda po njoj pažljivo razmažite drugu kremu (svejedno je, stavite li prije svijetlu ili tamnu).
Ako je krema jako gnjecava, prije premazivanja drugom kremom, kolač možete staviti u hladnjak.


Izmiksajte šlag i nazmažite ga odozgo.
Ako je krema premekana da bi se šlag mogao razmazati po njoj, kolač stavite u hladnjak da se sve malo stvrdne, pa naknadno odozgo namažite šlag.

Po želji, kolač posipajte čokoladnim mrvicama ili nasjeckanom čokoladom.

Stavite ga u hladnjak na par sati da se dobro rashladi.


Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 31.03.2011. u 08:13 sati.