Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

…'ben ti mlade kumpire, opet!

...Potrazi me - Đ.Stipanicev

…ajde kad vec ides vanka, svrati na pazar pa ako slucajno ima kupi malo mladih kumpira! …zacuh “umiljati“ glas zakonite dok sam u hodniku navlacija patike i sprema se za jutarnji đir.
…koliko malo???...razderen se i ja, kako bi me mogla cut u kuzini.
…jebate, sta ja znam…kil-kil i po, skupi su ovi rani, samo da nam bude sladje pecenje!!!
…dobrooooo, odo jaaaa!!!
I tako sam se za kvarat ure nasa na pazaru.
Simpaticna bakica s maramom oko glave, vrlo prijazna babskog glasa i umiljata lica uvatila me doslovno za rukav dok sam prolazija uz njen banak i snima standove sa robom.
…sjor, sta vam triba???...ocete blitve, kupusa, salate, mrkve, kapule…mlada je, uz pecenje dusu dala!!!...navila se ka' da je najbolji broker na Wall Streetu.
…imate mozda mladih kumpira??? …priknem je u najjacem izlaganju, na sta ona poskoci ka' curica.
…ima, ima!!!...kako ne, pravi domaci!!!…koliko vam triba???



…paaaaa, sta ja znam kilo, kil i po!!!...odgovorin joj bas onako iznenadjen sta ih vec ima u prodaji.
…evo vam ovdi, pa vi sami izaberite!!!...vidite kako vam je lip i mlad!
...sladak je ka' cukar, a nesprican i ekoloski!...nastavi ona dalje mlit, a meni tlaka jer mi se „ranom“ zorom, a pogotovo prije kavice i novina nisu slusala ta reklamna sranja sa pazara.
Jebat ga, 'ko ce babi objasnit kako ta ekoloska i nespricana roba moze na ovom svitu jos jedino rast u Amazoni i Gvineji Bisau di jos zive ljudozderi, a i u to nisan vise siguran nakon ovih sranja sa nuklearkama iz nesritnog Japana.
Gledam taj mladi kumpir prljav od jos mokre zemlje u nekoj staroj kartonskoj kutiji od banana, malo kvrgav, malo rupicav, neki ranjen od motike i kontam…. jebiga, kad sam vec tu, uzet cu ga, k'vragu ne mogu zajebat zakonitu i rec joj da ga nisan nasa, a ni razocarat jadnu i naizgled siromasnu bakicu…neka i ona zaradi koju kunu.
Izaberen i ubacin u kesu desetak lipsih krumpira velicine dicije sake i dam ih babi, a ona trkom za drugi banak do svoje prijateljice da joj ih izvaze.
…ajmeeeee sjor, prija mi ima utege od kilu i od pola, a ovdi imate manje pa cu van ja stavit jos dva kumpira da bude kilo i po…mozeeee!???.
…aj dobro, mozeeeee!!!...izderen se i ja i pocmem vadit takuin.
…evo ga sjor, 17 kuna!
…17 kuuuna!?
…ae moj sjor, tako je!
…jebali te mladi kumpiri!!!...lanem ljutito u sebi, jer sam se odma sitija kako su me vec do sada u zivotu tokali bas ti mladi*, a onda na kartonu iznad kasete sa kumpirima vidin da pise, 10 kuna kilo!
Gledam zacuđeno u nju par trenutaka, nebili skonta koja je to matematika u babe, al' njen izraz lica ostaje nepromijenjen, gleda me zmirecki sa laganim smjeskom na izboranom licu i pruza smezuranu staru ruku prema meni.



Ha, da sam bija negdi u kakvoj trgovini napravija bi scenu da bi morali zvati i policiju, i hitnu, i sanitarnu, i trznu i ne znam jos kakvu inspekciju koju imamo u nasem jebenom malom gradu, ali nasuprot meni stoji stara starica, jebate…pljunuta bakica iz Crvenkapice.
A ja ka' vuk iz iste price…samo sta ne grizem!
Izvadim 20 kuna i dadem joj. Ona posegne u travesu za kusurom, a ja joj onako nosalantno recem:
…ne triba bako, sve je ok!
…fala sjor, dodjite nam opet!...nasmije se ona od uva do uva i ode slagat blitvu.
Uzmen one kumpire, podjem prema kaficu na kavu i kontam u sebi:

…a u kurac Pajdo, jesi li u ovom slucaju ispa picka i popusija 5 kuna ili si stvarno dusa od covika???

...mladi kumpiri I. i II....postovi od 22. i 25.srpnja 2007.g. za one koji ih nisu citali!

...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 28.03.2011. u 00:05 sati.